NyheterTävlingar

Marcus Kinhult tvåa i Holland

Det blev en spännande upplösning av årets KLM Open som spelades på The International utanför Amsterdam. Under den sista speldagen blev det allt trängre på ledartavlan och det var många gjorde anspråk på att vinna tävlingen vars historia går tillbaka hela vägen till 1912.

Ledaren efter den tredje dagen, Mikko Korhonen från Finland, spelade bort sina segerchanser på de sista nio hålen. Taktpinnen togs istället över av bland annat fransmannen Andrea Pavan som med en fin 65-runda tog ledningen i klubbhuset på 10 under par. Kvar på banan fanns dock många spelare som ville utnyttja de relativt enkla avslutningshålen på The Internationals häftiga bana.

Marcus Kinhult spelade stabilt och vägvinnande och närmade sig hela tiden den absoluta toppstriden. För några år sedan fick han diagnosen epilepsi och har efter det haft några tunga säsonger på DP World Tour. Men i år har spelet suttit bättre för Kinhult, men han har haft svårt att få till fyra bra varv i samma tävling. Fram till veckans tävling i Holland där Marcus var jämnheten själv. Eller vad tycks om ronderna 68-68-69-68?

Med 11 under par tog svensken över ledningen i klubbhuset och kunde nu bara vänta på vad de andra skulle göra på de avslutande hålen. Med en rejäl spurt kom engelsmannen Joe Dean in på samma slutresultat som Kinhult och en stund senare satte italienaren Guido Migliozzi en birdieputt på det 72:a hålet för att göra dem sällskap. Därmed var det en trio spelare som fick återvända till det 18:e utslaget för att göra upp om segern i särspel.

Alla tre gjorde birdies på det första särspelshålet. Dean slog bort sig från tee på det andra särspelshålet där tyvärr Kinhult slog sitt andra slag i vattnet. Även om han sedan räddade ett par efter ett elegant inspel räckte det inte mot italienaren Migliozzi som gjorde en ny birdie och därmed var saken klar.

Trots ett förlorat särspel är andraplatsen en stor framgång för Kinhult som nu rusar upp till 81:a plats i Race to Dubai-rankingen. Han tar även ett rejält skutt uppåt på världsrankingen, från ett 532:a plats till 327.

Klicka här för att komma till slutresultatet från KLM Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights