NyheterUtrustning

Mer spinn och bättre kontroll med Clevelands nya wedgar

Cleveland har alltid levererat wedgar av absoluta världsklass. Årets modeller är inga undantag, tvärtom är deras nya CBX 4 Zipcore den mest tekniska i företagets historia.

Wedgen är designad för att hjälpa golfare att träffa Sweetspot oftare. Med klubbhuvudets tå/häl-viktning samt den ökade volymen på sulan är den så förlåtande en wedge kan vara.

– Det som är bra med nya CBX 4 ZipCore är att den har en liknande form och vikt som moderna förlåtande järn, så övergången från dina järn till dina wedgar kommer att stämma överens med vad du är van vid, säger Joe Miller, europeisk produktchef på Cleveland Golf Europe.

Cleveland Golfs ZipCore-teknologi är en funktion där man lagt in en kärna av lättviktsmetall i hälen som gör att man kan frigöra vikt från där man inte behöver det och flytta till platser där det verkligen behövs i klubbhuvudet. Detta motverkar att wedgen vrider sig i slaget, ökar spinnen och förbättrar kontrollen på alla typer av slag. Denna teknologi har förbättras på nya CBX4.

För att förbättra spinnen i wedgen har klubbladets skåror begåvats med något som heter HydraZip och UltiZip som tillsammans ska maximera spinnen från alla lägen och under alla förhållanden. HydraZip är en blandning av två nya teknologier, dels en ny dynamisk sandblästring och även en ny snedställd laserfräsning som båda ökar spinnen.

De unika Ultizip-skårorna är fler än tidigare, sitter närmare varandra och är även skarpare och djupare som ger bättre spinn och mer kontroll. CBX 4 ZipCore har tre olika sulslipningar (V-Shaped, S-Shaped, C-Shaped) som ska göra att användarna hittar en wedge som är perfekt för just dem.

CPX 4 Zipcore kostar 1 999 kronor (stålskaft) samt 2 099 kronor (grafit).

Även Clevelands Full-Face modeller har fått sig en uppgradering i år. RTX Full-Face 2-wedgen är designad för att ge så mycket kontroll kring greenerna som det bara går. Full-Face innebär att skårorna täcker hela träffytan samtidigt som tåpartiet är utdraget.

– Duktiga spelare som vill ha mer kontroll på sitt spel runt greenerna kommer att uppskatta fördelarna med RTX Full-Face 2, säger Joe Miller.

– Vi har även lagt till vår HydraZip-teknologi i dessa wedgar för att maximera prestandan oavsett vilka förhållanden man spelar i. Tillsammans med ZipCore-tekniken som ger en jämnare utgångsvinkel, spinn och bollhastighet är det en väldigt förlåtande klubba.

Clevelands Smart Sole Full-Face har fyra nya modeller som utformade att fungera för alla typer av närspelsslag. Wedgarna har den största träffytan någonsin hos Clevelands alla wedgar och med den extra breda sulan samt klubbhuvudets siktlinjer gör att det blir enklare att hålla bladet neutralt och att därmed hitta sweetspoten oftare.

Varje Smart Sole Full-Face-modell är skräddarsydd för olika situationer runt green. C-modellen är idealisk för lägre rullande slag. G-modellen är för fulla eller halvfulla slag mot greenen. S-modellen är designad för att enkelt ta sig ur bunkern och L-modellen är designad för höga slag där bollen måste stanna snabbt.

Smart Sole Full-Face kostar 1 899 kr med stålskaft och 1 999 kronor med grafit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights