NyheterTävlingar

Schauffele i fortsatt ledning – minst fyra svenskar vidare

Den andra speldagen av PGA Championship började med en tragisk trafikolycka nära Valhalla Golf Club i Louisville där en person blev påkörd och avled av sina skador. Området spärrades av men när världsettan Scottie Scheffler skulle åka till banan var han nära att köra på en polisman som höll på att dirigera om trafiken. Scheffler greps, fick tillbringa några timmar i fängelse, men kom ändå till start och gick runt det andra varvet på smått otroliga 66 slag och är tre slag efter ledande Xander Schauffele.

– Det känns som att mitt huvud fortfarande snurrar, sa Scheffler efteråt.

Scheffler arresterades för att ha underlåtit att följa polisens instruktioner. Häktningsrapporten visade att en polis släpades med när Schefflers bil körde förbi, vilket orsakade svullnad och skavsår på polisens vänstra handled. Scheffler sa att det var en ”kaotisk situation” och att han aldrig hade för avsikt att ignorera polisens instruktioner.

Scheffler sattes i handfängsel och omhändertogs.

– Det var första gången i mitt liv som jag fick tillbringa tid i en fängelsecell. Jag började stretcha och förbereda mig och försökte få ner min puls och jag hade sedan turen att hinna till min starttid och kunna spela vidare, sa Scheffler.

I ledningen finns Xander Shauffele som följde upp sin fina 62-runda på torsdagen med en stabil 68-runda på fredagen och leder med ett slag före Collin Morikawa.

Banan lättspelad men lerig

Regnet har gjort Valhalla Golf Club mjuk, vilket har lett till låga scorer, men spelarna har även haft problem med lera som fastnat på bollen. Schauffele hade ett bra birdieläge på det 18:e hålet på fredagen men lera på bollen gjorde att bollen stack vänster in i tjockruffen.

– Vi är professionella golfare och inte experter på lera. Jag hoppades att leran inte skulle påverka bollflykten men den drog iväg vänster direkt, sa Schauffele som jagar sin första majorvinst i karriären.

Morikawas avslutning gick inte av för hackor. Amerikanen gjorde fem raka birdies från hål 4-8 (hans 13-17), men gjorde en bogey på avslutningshålet för 65 slag.

Det är fortfarande ett antal spelare som inte är klara med sitt andra varv i årets PGA Championship.  Det ser ut som att cuten kommer att hamna på ett under par och därmed är det färdigspelat för Ludvig Åberg som med sina ronder på 72 och 70 hamnar precis på fel sida kvalgränsen.

– Jag gjorde lite för många misstag och spelet var inte tillräckligt skarpt, sa Åberg.

Trots Åbergs sorti är det fyra svenska spelare som är vidare till helgens spel på Valhalla Golf Club. Alexander Björk, Jesper Svensson, Alexander Norén och Sebastian Söderberg är vidare och det kan även Tim Widing vara om han går sina sista fyra hål på sitt andra varv två under par eller bättre.

Klicka här för att komma till ledartavlan från PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights