NyheterTävlingar

En gigantisk sammanslagning som ska ena golfen

PGA-touren, DP World Tour och Public Investment Fund (PIF), som sponsrat LIV de senaste två åren meddelade idag att de kommer att samarbeta framöver för att förena golfspelet på global basis. Parterna har tecknat ett avtal som kombinerar PIF:s golfrelaterade kommersiella verksamheter och rättigheter (inklusive LIV Golf) med de kommersiella verksamheterna och rättigheterna för PGA-touren och DP World Tour i ett nytt gemensamt bolag för att säkerställa att alla intressenter drar nytta av en modell som attrahera världens bästa spelare.

Dessutom kommer PIF att göra en kapitalinvestering i den nya touren för att underlätta dess tillväxt.

Dagens tillkännagivande kommer att följas av ett ömsesidigt överenskommet slut på alla pågående rättstvister mellan de deltagande parterna. Vidare kommer de tre organisationerna att samarbeta och för att upprätta en rättvis och objektiv process för alla spelare som vill återansöka om medlemskap i PGA-touren eller DP World Tour efter avslutad säsong 2023 och för att fastställa rättvisa kriterier och villkor för återinträde.

– Efter två år av störningar och distraktioner är det här en historisk dag för spelet som vi alla känner och älskar, sa PGA TOUR-kommissionären Jay Monahan.

– Detta partnerskap kommer att gynna golfspelare, kommersiella och välgörande organisationer partners och fans. Framöver kan fansen vara säkra på att vi tillsammans kommer att hålla det löfte vi alltid har gett – att främja konkurrensen från de bästa inom professionell golf och att vi är engagerade i att säkra och driva spelets framtid.

Keith Pelley, VD för DP World Tour, höll med.

– Detta är en betydelsefull dag. Vi är glada över att inte bara kunna återuppliva vår relation med PIF, utan också ha möjligheten att bygga vidare på vårt nuvarande strategiska allianspartnerskap med PGA-touren. Tillsammans kommer vi att vara starkare än någonsin och väl positionerade för att fortsätta föra spelet till världens alla hörn. Att samarbeta i denna nya enhet och påverka utvecklingen av spelet för alla våra DP World Tour-medlemmar är energigivande och spännande, sa Pelley.

 Alla parter kommer att arbeta under de kommande månaderna för att slutföra villkoren i avtalet, med detaljer som kommer att meddelas i sinom tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights