NyheterTävlingar

Nora Sundberg vann Spanska Öppna

Förra veckan avgjordes Spanska Öppna för damamatörer på vackra La Reserva i Sotogrande i södra Spanien. Det började med ett kval över 36 hål för de 99 deltagarna där Nora Sundberg från Stockholms GK var bäst av alla med sina 142 slag, totalt två under par. Även Meja Örtengren spelade fint i kvalet och slutade där delad trea med totalt två över par. Sundberg och Örtengren fick med sig ytterligare åtta svenska spelare till matchspelet, där det tyvärr snabbt tog slut för många av svenskorna.

Enda svenska att ta sig till kvartsfinalen var Nora Sundberg. Den vann hon med 2/1 över fransyskan Ines Archer. Samma siffror vann hon även sin semifinal med när hon slog ut polskan Matylda Krawczynska och därmed var det dags för final. Det blev en ”drömfinal” där ettan i slagspelskvalet Nora Sundberg mötte tvåan, Savannah De Bock från Belgien.

I finalen gick De Bock tidigt upp i ledning, men Sundberg kom tillbaka och vann åttan och nian och gick då till ett upp. När hon sedan vann det 11:e hålet blev hon två upp och kunde sedan bevaka sin ledning hela vägen till det 17:e hålet där matchen tog slut och segern skrevs till 2/1 och en lycklig svenska kunde hissa den stora pokalen i skyn.

– Det känns väldigt bra. Jag har längtat efter en internationell vinst väldigt länge så detta var riktigt skönt, sa Sundberg till Swedish Golf Team efter sin seger.

– Jag var väldigt nervös i finalen. Jag visste att De Bock skulle göra många par så det gällde att inte göra några misstag. Nu blir det tillbaka till skolan, sen är det Franska Öppna som gäller under påsklovet.

Klicka här för att komma till resultatet från Spanska Öppna mästerskapen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights