NyheterUtrustning

Ny Staff Model RB Utility från Wilson

Wilsons nya driving iron Staff Model RB Utility utlovar explosive kraft och precision med prestanda i tourklassen.

För glappet mellan din kortaste fairwayklubba och din längsta järnklubba erbjuder nu Wilson Golf en ny Utility i sin prisbelönta Staff Model-serie. Den enastående mångsidiga Staff Model RB Utility är en perfekt lösning för dina utslag på långa par 3-hål, inspel på nåbara par 5-hål samt stingers när du behöver träffa fairway på smala hål.

Konstruktionen och designen är framtagen i samarbete med tourspelare som trefaldige Major-vinnaren Padraig Harrington – som nyligen tog hem sin sjunde titel på seniortouren med en Staff Model RB Utility med 24° loft i bagen.

Optimalt placerad tyngdpunkt

Visuellt tilltalas bättre spelare av den tunnare topplinjen och förfinade estetiken. Till det kommer en strategi sk omfördelning av massa mot tån och sulan, vilket ger en optimalt placerad tyngdpunkt för mer förlåtande egenskaper, kontroll och massor av längd.

Den ihåliga konstruktionen och formen ger högre bollhastigheter, möjlighet att forma slag samt aerodynamisk effektivitet. RB i namnet handlar om interna ribbstrukturer som bidrar till större stabilitet vid orena träffar samt ett bättre ljud.

Wilson har konstruerat träffytan i höghållfast C300-stål, ett avancerat material som kombinerar exceptionell hållfasthet med enastående flexibilitet. Det här ger explosiv bollhastighet med en mjukare känsla.

– Tourproffsen och elitamatörspelarna som testade järnen kommenterade alla dess fantastiska mjuka känsla vid bollträffen och den fina bollflykten. Vi känner att vi har skapat något speciellt för golfare som är på jakt efter en lättslagen distansklubba i Staff Model-serien och den har tagits emot mycket bra av golfare över hela världen, säger Bob Thurman, Global General Manager of Golf and Vice President of Research & Development på Wilson.

Nya Staff Model RB Utility kommer till shopparna nästa månad. Finns endast i höger med loften 18°, 21° och 24°. Som standard har den True Temper HZRDUS GEN 4 Black-skaft och Golf Pride Z-grepp. Priset är 2 999 kronor.

Läs mer på Wilsons hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights