NyheterTävlingar

Söderberg stormar fram på Vasatorp

Sebastian Söderbergs fantastiska spel fortsatte även på lördagen i tuffa förhållanden på Vasatorp och svensken ökade på sin ledning till hela åtta slag inför den sista dagen av Volvo Car Scandinavian Mixed.

Söderberg gjorde direkt två tidiga birdies och puttarna fortsatte att trilla i för svensken som vände fyra under par. Han gjorde ytterligare två bridies på hål 12 och 13 innan veckans första bogey kom på det 14:e hålet. Det var dock inget som störde Söderberg som gjorde en ny birdie direkt på hålet efter inför den stora hemmapubliken.

Söderberg, som nu stormar fram mot sin andra titel på DP World Tour, är hela 21 under par efter tre varv och leder med åtta slag före skotten Calum Hill inför avslutningsvarvet.

– Det var väldigt stabilt spel hela varvet. Jag slog många bra slag och många bra puttar och det finns egentligen inget att klaga på, sa Söderberg efter sin 66-runda på lördagen.

– Det är fantastiskt att ha så många vänner och familj här. Det kanske inte ser ut som att jag tar in allt, men det gör jag. Jag är bra på att hålla mig i min zon och i min bubbla och det är vad jag måste fortsätta med imorgon.

Han var länge bogeyfri trots tuffa förhållanden som varit under veckan, men till slut kom en på det 14:e hålet på lördagen.

– Jag pratade med min bror om det eftersom jag var tvungen att göra en bogey så småningom, men jag borstade av mig den direkt och slog två bra slag och en bra putt på hålet efter.

– Jag känner såklart pressen, marginalerna är ju små i golfen och jag måste fortsätta att spela bra golf även imorgon. Men så länge jag inte gör alltför stora misstag och håller mig till min spelplan så ska det förhoppningsvis gå vägen.

Calum Hill från Skottland är den som närmast jagar Söderberg. Men det är åtta slag upp för skotten.

– Sebastian spelar för bra för att vi ska kunna gå ikapp honom. Det är en fight om andra platsen och jag ska gå ut och försöka få till en bra score imorrn så får vi se hur långt det räcker, sa Hill.

Alexander Björk delar tredjeplatsen på 12 under par. Slaget efter ligger Jens Dantorp och Jesper Svensson. Linn Grant är på delad 11:e plats på 10 under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights