NyheterUtrustning

Nya PING G430-serien levererar fart, längd och förlåtande egenskaper

PING introducerar nu den nya G430-serien som levererar mer fart och ökad längd utan att gå miste om de branschledande förlåtande egenskaper som PING är kända för.

– De kombinerade längdökningarna genom hela G430-serien är de största vi någonsin haft från en generation av klubbor till nästa, säger John K. Solheim, VD och President för PING.

– Vår approach med G430 har varit att hitta mer fart och leverera den på ett sätt som bidrar till lägre scorer och mer njutning på banan. Det inkluderar även att fortsatt erbjuda oöverträffade förlåtande egenskaper. Den kraftfulla kombinationen av längd och förlåtande egenskaper gör sig allra bäst när golfare blir ordentligt utprovade för rätt utrustning.

– Mottagandet bland våra tourspelare har varit exceptionellt, med nästan 30 drivers i spel på PGA-touren redan första veckan och flertalet vinster sedan dess introducering. Våra spelare uppskattar dels den ökade bollhastigheten hos både driver och fairway woods, men inte minst det förbättrade ljudet. I snitt har vi sett 2-4 mph ökad bollhastighet med drivern vilket även de bästa spelarna i världen är glada över att kunna få ut ur sin nya utrustning.

Den nya G430-serien består av tre drivermodeller (MAX, LST, SFT), tre fairway wood-modeller (MAX, LST, SFT) i olika loft, sex hybrid-alternativ samt ett järnset (4-9, PW, 45.5°, 50°, 54°, 58°). Alla klubbor förutom LST drivern går dessutom att få skräddarsydda med lättare totalvikt.

För att uppnå ökad bollhastighet och förbättrat ljud för samtliga G430-drivers, utvecklade PINGs ingenjörsteam flera nya teknologier som är gemensamma för de olika modellerna, men med specifikt tillämpade detaljer på varje enskilt huvud. Den ökade bollhastigheten kommer från den lägre och tunnare träffytan som även är utrustad med Spinsistency (som tidigare varit en del av G425 fairway woods och hybrider). Det förbättrade och tilltalande ljudet uppnås genom finjustering av frekvenserna i huvudet tack vare en ny, inre konstruktion.

MAX är fortfarande MAX

MAX (460cc) är fortfarande den mest förlåtande och passar flest golfare. En flyttbar tungstenvikt som väger 25 gram går att sätta i lägena Draw, Neutral och Fade för att kunna påverka bollflykten med ±7 meter. Tillgänglig i loften 9°, 10.5° och 12°. Med hjälp av Trajectory Tuning 2.0-hoseln kan du justera loft ±1.5° och lie upp till 3° mer flat än standard.

– MAX är grundpelaren. Den passar alla olika skicklighetsnivåer, från tourspelare till golfare med högre handicap. Den ökade bollhastigheten är anmärkningsvärd och ljudet är väldigt tilltalande. När man kombinerar dessa framsteg med våra branschledande förlåtande egenskaper så är vi ganska säkra på att MAX kommer att göra väldigt bra ifrån sig i jämförelsetester och utprovningar, säger John Solheim.

Den nya Carbonfly Wrap-teknologin är exklusiv för LST-drivern. Det är en lättvikts-komposit som täcker kronan av drivern. Med denna teknologi lyckas man spara och omfördela vikt för att sänka tyngdpunkten i huvudet. Detta leder i sin tur till ökad bollhastighet, mindre spinn och högre MOI-värde.

– Med de senaste framstegen i tillverkningen, och den mindre huvudstorleken på G430 LST är det dags att erbjuda de senaste teknologierna till golfare, säger Solheim.

– Drivern har snabbt blivit en favorit hos våra tourspelare som är inte bara gillar de ökade bollhastigheterna utan även utseendet, känslan och ljudet.

SFT med flyttbar vikt

En nyhet för den 460cc stora SFT-drivern (Straight Flight Technology) är att tungstenvikten vid sulans bakkant nu är flyttbar. Vikten väger 22g, är placerad mer mot hälen och främjar en lägre tyngdpunkt för att kunna hjälpa dig att räta ut dina slag med upp till 12 meter i Draw-inställningen och ytterligare 6 meter i inställningen Draw+ (18 meter totalt). SFT är tillgänglig i 10.5° loft (loftet är justerbart ±1.5° och lie upp till 3° mer flat än standard).

– Vår SFT-teknologi förstärker vårt engagemang för skräddarsydd utprovning och utrustning, säger Solheim.

– Det är ett fantastiskt alternativ för golfare som konsekvent kämpar mot sin slice. Sanningen är den att fler golfare skulle kunna dra nytta av den här typen av teknik och därför har vi gjort vikten flyttbar i två olika lägen för att möjliggöra ytterligare justeringar av bollflykten vid behov.

Priset för en G430 MAX och SFT-Driver är 6 395 SEK och för en G430 LST 6 995 SEK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights