”Golfens röst” har tystnat – Peter Alliss blev 89 år

Den omtyckte och färgstarke golflegenden Peter Alliss har gått bort. Nu sörjer fansen den brittiske golfspelaren, golfbanedesignern, tv-kommentatorn och författaren som lugnt somnade in hemma i sin säng.
– Det är med stor sorg vi meddelar bortgången av Peter, säger Alliss familj i ett pressmeddelande. Där berättar man även att hans bortgång var oväntad, men rofylld.

– Peter var en tillgiven och engagerad äkta man och pappa, hälsar nu änkan Jackie Alliss, som ber om att få sörja i fred.
Det var inte alla som förstod Alliss lite speciella humor. Hans hustru älskade dock sin mans vitsiga personlighet och skrattade hjärtligt åt att bli kallad ”En rottweiler i läppglans”. Paret hade mycket roligt ihop och Jackie har nu inte längre sin glade livskamrat vid sin sida. Men det finns mycket att minnas.

Golfens röst

Peter Alliss hade många strängar på sin lyra. Han var kontroversiell, påläst och såg till att göra mycket av sitt liv. Peter kallades ”golfens röst” eftersom han kommenterade golftävlingar på ett eget sätt. Han hade sin egen signatur-stil, kan man säga.

– Han var en absolut mästare i sitt hantverk, med en unik förmåga att fånga ett ögonblick med en magisk vändning som ingen annan kunde matcha, säger Barbara Slater, chef för BBC Sport.

Alliss slutade skolan vid 14 års ålder och började sin professionella golfkarriär 1947 när han var 16 år. Han vann tre British PGA Championships, spelade i åtta Ryder Cup-lag och i tio lag där han representerade England i World Cup.

Gav Sean Connery golfråd

Peter vann 23 tävlingar och var den som gav Sean Connery golftips inför inspelningen av Goldfinger. Sean Connery dog den 31 oktober 2020, bara några veckor före Peter Alliss.

Sean Connery at Gleneagles den 20 augusti 1979.

Peter Alliss tävlingskarriär var nästan över när PGA European Tour formellt bildades 1972, men han ställde upp i några tävlingar under tourens tidiga år och hans sista tävling var 1975.

Peter Alliss var mest känd som golfkommentator

På senare år var denne gentleman kommentator för BBCABCAustralian Broadcasting Corporation och Canadian Broadcasting Corporation. På hemmaplan i Storbritannien var han mest känd som golfkommentator. En brittisk Göran Zachrisson.

Alliss har skrivit 20 böcker och den senaste är Golf Heroes och han har även skrivit artiklar i Golf International och Golf World Magazine.

Programledare

Som om det vi nyss räknade upp inte var nog har denne man även varit programledare för 140 tv-program om och med golfproffs. Han var bland annat programledare för Around with Alliss och hade huvudrollen i A Golfer’s Travels som sändes över hela världen.

Foto Getty Images

Ett svar på ””Golfens röst” har tystnat – Peter Alliss blev 89 år

  • december 7, 2020 kl. 9:27 e m
    Permalänk

    Han har varit en förebild för mig länge, vila i frid Peter.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights