NyheterTävlingar

Koepka en vinnare igen

En taggad Brooks Koepka flög ut ur startblocken på Oak Hill Country Club den sista dagen av årets PGA Championship. Koepka ledde inför söndagens runda med ett slag och efter birdies på hål 2, 3 och 4 var ledningen uppe i tre slag och amerikanen såg oerhört stark ut.

Det såg ut som den gamle Koepka, som vann fyra majors från 2017-19. Men denna gång var han tvungen att hålla tillbaka en norrman som närmade sig hela tiden, samt en vilt spurtade världstvåa för att vinna sin femte major.

– Det här är förmodligen den skönaste segern av dem alla, efter alla skador och allt hårt arbete jag lagt ner, sa Koepka efteråt.

Det var först på det 16:e hålet som Koepka kunde börja andas ut och förbereda sitt segertal. Viktor Hovland misslyckades med att komma ur en fairwaybunker med en dubbelbogey som följd och när Koepka gjorde birdie på samma hål var ledningen plötsligt fyra slag med två hål kvar.

Det var en brutal örfil i vad som annars var en nästan fläckfri runda för Hovland. Både Hovland och Koepka var 3-under för sina rundor och Hovland hade gjort birdies på hål 13 och 14 för att bara var ett slag bakom Koepka.

– Det känns tungt just nu, men det är häftigt att se att saker går åt rätt håll. Om jag bara fortsätter jobba vidare med det jag gör nu så kommer en stor seger snart, sa Hovland.

Den 25-åringe norrmannen avslutade snyggt med en birdie på det 18:e hålet för att dela andraplatsen med Scottie Scheffeler. Hovland har därmed slutat topp-10 i de tre senaste majortävlingarna.

Den häftiga sagan om den 46-årige klubbinstruktören Michael Block fick ett ännu häfigare slut. Block som förvånat en hel golfvärld de första tre dagarna gick ut tillsammans med Rory McIlroy i den fjärde sista gruppen på söndagen. Där fortsatte Block att ta golfvärlden med storm och på det 15:e hålet gjorde han en spektakulär hole-on-one med en järnsjua. Bollen landade direkt i hål till publikens stora jubel.

Block slutade på en delad 15:e plats. Det är den tredje bästa avslutningen av ett klubbproffs i PGA Championships historia och det första klubbproffset som slutar bland de 40 bästa sedan 2005.

Klicka här för att komma till slutresultatet från PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights