NyheterTävlingar

Paul Casey överlägsen i Dubai

Engelsmannen Paul Casey vann sin 15:e tävling på Europatouren när han på ett relativt komfortabelt sätt tog hem Omega Dubai Desert Classic med fyra slag på ikoniska Emirates Golf Club.

Fick en bra start

Casey började dagen ett slag före Skottlands Robert MacIntyre men två tidiga birdies utökade hans ledning. När McIntyres puttning falerade med fyra raka bogeys från 7:an till 10:an som följd, kunde Casey slappna av på de sista nio hålen och där bara bevaka sin ledning in i mål. Det blev en birdie på sista hålet för 70 slag och totalt 17 under par, fyra slag för sydafrikanen Brandon Stone som spurtade förbi MacIntyre på slutet. Skotten slutade trea, 12 under par totalt, två slag före Englands Laurie Canter och Kalle Samooja från Finland.

Paul Casey tog sin 15:e seger på Europatouren

– Jag är så lycklig. Inte bara för min 15:e seger på Europatouren. Det är Dubai, det är en ikonisk tävling och en av de coolaste händelserna på hela året. Jag njöt inte på golfbanorna så mycket under 2020, men i år känns allt mycket bättre, det känns som att jag återvunnit min ungdom och fått tillbaka glädjen på golfbanan, sa en rörd vinnare.

Tittade inte på tavlan

– Jag tittade inte på resultattavlorna på hela dagen. Jag fick en bra start och slog egentligen bara ett dåligt slag på de första nio hålen. Jag sa till min caddie om jag bara slagit ett dåligt slag på nio hål i ledning, borde vi ligga bra till. Först på den 18:e greenen tittade jag på resultattavlan och såg att jag ledde med tre slag. Men, det kanske ser ut som en betryggande ledning, men jag kämpade verkligen där ute idag.

– Det var kul att spela med Robert idag, han är riktigt bra och har en stor möjlighet att komma med i Ryder Cup-laget senare i år. Så bra är han verkligen.

Segern tar upp Casey som topp-15 på den officiella världsgolfrankingen för första gången sedan december 2019 och 15 är även siffran för antal segrar på Europatouren för Casey. Med det har han lika många segrar som tidigare och nuvarande europeiska Ryder Cup-kaptenerna Thomas Björn och Padraig Harrington.

Brandon Stone fick en helg att minnas

– Jag är oerhört stolt över den prestation jag visade den här veckan. Jag spelade riktigt bra golf, med tanke på att jag var två över par efter fem hål på torsdagen. Så det blev en bra kamp tillbaka in i matchen. Jag fick dessutom spela med Sergio Garcia idag, det är en pojkdröm som går i uppfyllelse och dessutom här i häftiga Dubai. Det blev en helg att minnas, sa en lycklig Brandon Stone.

MacIntyre fick inte puttningen att fungera på söndagen.

– Jag fick en bra start, precis den jag ville ha. Men sen fumlade jag till det och dessutom spelade Paul lysande. Han verkade ha full kontroll och höll fast vid sitt spel. Det måste jag bli bättre på. Men jag kämpade hela vägen till sista hålet, menade Robert MacIntyre som med sin placering nu är rankad topp-50 i världen för första gången i karriären.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights