NyheterTävlingar

Easton Golf lanserar Easton Golf Spring Tour

Under mars och april arrangerar golfresearrangörern Easton Golf en serie proffstävlingar med totalt 900 000 kr i prispengar. Namnet är Easton Golf Spring Tour och touren vänder sig till proffs och amatörer som vill tävla inför säsongsstarten 2021.

De första tre deltävlingarna är på Ystad, Sjöbo och Tegelberga golfklubbar och spelas i mars. En finaltävling spelas sen under en vecka i april på Troia Golf utanför Lissabon i Portugal. Anläggningen rankades 2019 av tidningen Golf World som en av de tio bästa på den europeiska kontinenten.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda nordiska tävlingsspelare möjligheten att tävla om stora prissummor så här tidigt på säsongen. Det har alltid funnits ett vakuum i mars och april där spelare inte kunnat tävla på hemmaplan. Nu kan de och i dessa tider är det ju inte heller lätt att ta sig ut i Europa för att hitta tävlingar att spela, säger Simon Cedergren projektansvarig på Easton Golf i Malmö.

Tävlingarna är öppna för alla med handicap 5 eller lägre och det är troligt att vi kan se spelare från hela Norden. Prissumman i de svenska tävlingarna är upp till 150 000 kronor och i finalen upp till 450 000 kronor. Man kan välja att spela en, flera eller alla tävlingar. Först till kvarn gäller, men med förtur till de som väljer att anmäla sig till alla tävlingar.

– Som researrangör i dessa tider behöver vi tänka nytt. Easton Golf har sedan snart 20 år en stark förankring inom svensk golf och på det här sättet hjälper vi både klubbar och spelare att få igång säsongen 2021. Självklart kommer vi följa alla rekommendationer från myndigheter både vad gäller tävlingsspel och resande, så tävlingarna kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt, säger Mattias Wistrand, VD på Easton Golf i Malmö.

Anmälan till tävlingarna görs som vanligt på Min Golf.

Spelschema

•                          22-23 mars      Ystad GK

•                          25-26 mars      Sjöbo GK

•                          28-29 mars      Tegelberga GK

•                          5-12 april          Troia Golf Club – Final 

Easton Golf Spring Tour:

https://eastongolf.se/springtour

Troia Golf Resort:

https://www.troiaresort.pt/en/troia-golf/

Ystad Golfklubb

https://www.ystadgk.se/

Sjöbo Golfklubb

https://www.sjobogk.com/

Tegelberga Golfklubb

https://www.tegelbergagk.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights