Nyheter

Proffsspelarnas attack: ”Patrick Reed är en fuskare”.

Vad har Donald Trump och Patrick Reed gemensamt? De fuskar på golfbanan. I alla fall är det något som det just nu surras om i proffskretsarna efter det konstiga som hände på tionde hålet i tredje rundan av Farmers Insurance Open. Vad var det som hände egentligen?

Borde diskas ur tävlingen

Patrick Reed vann tävlingen med fem slags marginal. Andra spelare är arga och menar att han borde diskats ur tävlingen. Men PGA nöjde sig med att ge honom två slags plikt.

Skyddas av arrangören

– Jag skulle aldrig ha lyft bollen utan väntat på en domare först. Han kanske följde reglerna, enligt domarna, men snacket bland oss övriga spelare är väl inte så roligt. Men han skyddas ju av touren och det är väl det som betyder något antar jag, sade Xander Schauffele, efter tävlingen.

Lanto Griffin

Lanto Griffin reagerade även han efter Reeds klavertramp i sanden.
– Sporten golf innebär att man är en gentleman och är sportslig och ärlig. Det är svårt för oss att döma honom i och med att vi inte var där. Men jag tror att 99 procent av spelarna undviker att ta en fri dropp om det finns minsta tvivel. Det är sorgligt och tufft att se och man blir förbannad.

Patrick Reed

Saken är den att det inte är första gången som det blåser kring amerikanen. 2019 spelade Patrick Reed ”Hero World Challenge” på paradisöarna Bahamas. Det är legendaren Tiger Woods som står värd för tävlingen, där bara de allra bästa i världen tillåts delta.

Förbättrade läget

På elfte hålet fångade tv-kamerorna hur Reed, helt medvetet, borstade bort sand med klubban i bunkern för att förbättra sitt läge. Anledningen till att han gjorde så, var att bollen låg i ett fotavtryck, menade Patrick Reed. Han gjorde det inte bara en gång, utan två. Skandalen var ett faktum.

– Klubbhuvudet var långt bakom bollen när jag gjorde mina övningssvingar. Visst, på repriserna ser man att klubban drar med sig lite sand, men jag kände det inte när det skedde, försvarade sig Reed efteråt.

Här kan ni se klippet från incidenten där Patrick Reed anklagas för fusk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights