NyheterTävlingar

Rafflande avslutning av Scandinavian Mixed

Kvartetten som ledde inför avslutningsvarvet av Scandinavian Mixed sprängdes relativt omgånde på söndagen och det var många som ville och kunde vinna premiärupplagan av den historiska tävlingen på Vallda GC utanför Göteborg. Caroline Hedwall försvann tyvärr snabbt från segerstriden med en mängd bogeys i inledningen. Rhys Ecoch startade fint, men gjorde fem bogeys på sista nio och får vänta ytterligare på sin första seger på Europatouren. Jason Scrivener tog över taktpinnen efter en magnifik inledning men två raka dubbelbogeys på slutet knäckte hans segerchanser. Alice Hewson hängde länge med i täten men räckte inte hela vägen i vad som skulle bli en riktig nagelbitare.

Det blev slut nordirländaren Jonathan Caldwell som tog hem den första upplagan av Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika efter stor dramatik. Caldwell avslutade med eagle, bogey, birdie, bogey, birdie i en rafflande avslutning och tog därmed hem sin första seger på Europatouren.

Magnifik avslutning

37-årige Caldwell kom i mål på 17 under par med veckans bästa score som avslutning: 64 slag. Han avslutade magnifikt med att sätta upp sitt inspel på det 18:e hålet från ruffen till en halvmeter från hål och en lätt birdie.

Spaniens Adrian Oteagui hade en möjlighet att vinna titeln efter att ha gett sig själv en birdie-möjlighet vid det 72:a hålet för 18 under totalt, men hans tre-putt innebar att Alice Hewson var den sista spelare hade en chans att tvinga fram ett särspel. Det blev ett avslutande par för Hewson och en slutlig tredjeplats och bästa dam i resultatlistan.

För Caldwell, som spelade med Rory McIlroy när de representerade Storbritannien och Irland i Walker Cup 2007 som amatör, är det en livsförändrande vinst. Han har kämpat på tourerna i 13 år och jagat sin första seger. Han har arbetat deltid i en golfbutik för att finansiera sina Europatour-drömmar och nu kom äntligen segern han drömt om så länge.

Jonathan Caldwell vann sin första tävling på Europatouren efter en dramatisk avslutning.

– Jag kan knappt tro att det är sant. Det här har varit en dröm för mig länge. Jag har arbetat hårt under en längre tid för att uppnå detta och det har inte riktigt sjunkit in än, sa en rörd vinnare.

– Jag missade en kort putt på 17:e hålet och sa till min caddie att vi måste göra birdie på sista hålet. Jag slog en dålig drive men slog sen ett fantastiskt slag till pinnen för en skön birdie. Det har varit en enorm vecka för mig och jag hoppas att vi får fler tävlingar som denna i framtiden. Jag har spelat med några fantastiskt duktiga tjejer och när jag klev av sista greenen fick jag en fist pump av Annika, världens bästa kvinnliga golfare genom tiderna, det kändes stort.

Alice Hewson sken som en sol hela veckan på Vallda och slutade trea totalt och blev bästa dam i tävlingen.

Alice Hewson blev bästa dam i tävlingen och slutade trea.

– Det var jättekul, det var trevligt att se mitt namn så här högt upp på leaderboarden. Jag var nervös i början och fick en skakig start, men sen flöt spelet på riktigt bra. Det har varit en fantastisk vecka och kul att visa upp hur bra vi kvinnor kan spela och att vi kan matcha herrarna. Jag är glad att få vara en del av det. Jag är så tacksam för att Annika och Henrik har gjort det här för oss, summerade en lycklig Alice Hewson.

För värdparet Annika Sörenstam och Henrik Stenson var det en lyckad vecka som summerades efter prisutdelningen.

– Jag har njutit av veckan. Jag tycker att tävlingen motsvarade våra förväntningar. Det var kul att spela med Henrik de två första dagarna och det var även kul att se den häftiga avslutningen vi fick på tävlingen. Jag är så stolt över att få vara värd tillsammans med Henrik och jag är stolt över alla tjejer som var med och spelade så bra i tuffa förhållanden, sa Annika Sörenstam.

Värdparet har all anledning att vara nöjda med den första upplagan av Scandinavian Mixed.

– Jag tyckte att banan var uppsatt bra och rättvist. Det kan finnas några justeringar här och där, men totalt sett är jag mycket nöjd och stolt över tävlingen.

Henrik Stenson delade Annika Sörenstams lycka och tankar.

– Det har varit en fantastisk vecka, vi har haft tur med vädret. Solen har lyst på oss hela tiden och vi har kunnat visa upp Sverige när det är som vackrast. Spelarna har trivts och varit glada. Det har även varit väldigt kul att arbeta med Annika inför och under den här tävlingen. Spelet gick inget vidare dock men både jag och Annika lovar att vi kommer att spela bättre golf nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights