NyheterTv

Se intervjun med Stenson och Sörenstam: ”Vi är superstolta”

Och så var tävlingen över. Men minnena består och det var ett nöjt värdpar, som berättade för internationell media om sina upplevelser under veckan. Henrik Stenson tyckte att det kändes härligt att allt gick så bra och Annika Sörenstam var imponerad av det unga, svenska garde som visade vad de går för på Vallda GC i Göteborg.

Brittiska i fokus

Trots att det inte blev en svensk som tog hem segern, var eventet något som uppmärksammades stort i landet. För första gången spelade 78 herrar från European Tour tillsammans med 78 damer från Ladies European Tour om samma prissumma, samma pokal och på samma bana.

Alice Hewson, 23, slutade trea och blev bästa dam i Scandinavian Mixed. Två slag bakom segrande Jonathan Caldwell. Brittiskan spelade en imponerande golf.

Nervöst i början

– Det var jättekul, det var trevligt att se mitt namn så här högt upp på leaderboarden. Jag var nervös i början och fick en skakig start, men sen flöt spelet på riktigt bra. Det har varit en fantastisk vecka och kul att visa upp hur bra vi kvinnor kan spela och att vi kan matcha herrarna. Jag är glad att få vara en del av det. Jag är så tacksam för att Annika och Henrik har gjort det här för oss, summerade en lycklig Alice Hewson.

Redan som riktigt liten drömde hon om att få gå ut på damtouren och spela professionell golf.
– Det har inte bara blivit verklighet, utan ändrat mitt liv totalt. Jag njuter varje sekund, sa Alice Hewson, som snart kan fira ännu mer. Hon fyller 24 år den 19 augusti och gav sig själv en riktigt bra födelsedagspresent i och med dam-segern i Scandinavian Mixed.

Läs mer här>>

På instagram lade hon ut flera inlägg under tävlingen och Vallda GC i Kungsbacka hamnade efter denna vecka på den internationella golfkartan.

Lyckad vecka

Precis som Golfbladet skrev i går tyckte värdparet Annika Sörenstam och Henrik Stenson att det var en lyckad vecka och Sörenstam summerade med dessa ord efter prisutdelningen:
– Jag har njutit av veckan. Jag tycker att tävlingen motsvarade våra förväntningar. Det var kul att spela med Henrik de två första dagarna och det var även kul att se den häftiga avslutningen vi fick på tävlingen. Jag är så stolt över att få vara värd tillsammans med Henrik och jag är stolt över alla tjejer som var med och spelade så bra i tuffa förhållanden, sa Annika Sörenstam.

Här kan ni se hela intervjun!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights