NyheterTävlingar

Rahm knapp favorit hos spelbolagen att ta hem U.S. Open

På den svenska nationaldagen drog de sista kvaltävlingarna till den 122:a upplagan av U.S. Open i gång. Vad som kallas Golfens längsta dag (”Golf’s Longest Day”) spelades på nio orter, tolv olika banor, och över 36 hål (minst). 49 platser stod på spel och deltagarantalet var en bra bit över 600.

Imponerande golfspel

Bland svenskarna såg vi Jonas Blixt lite oväntat knipa en plats. Blixt har haft en ojämn säsong på grund av skada men gick bäst av alla och slutade på imponerande 10 under par, ett slag bättre än de två andra (Tarren och Kodaira) som kvalificerade sig på RattleSnake Point Golf Club, det enda kvalet som gick i Kanada.

Albin Bergström slutade ett under par i Florida, tredje bäst bland amatörerna, men det räckte inte för att ta hem en av de fyra platserna som stod på spel där. 23 årige Rasmus Konradsson slutade 13 över på samma bana.

I Ohio hamnade Ludvig Åberg tolv slag bakom David Lingmerth. Där gick sistnämnde till särspel efter att ha slutat på -5 tillsammans med fyra andra spelare. Det avgjordes sedan på tisdagen (7 juni), tyvärr utan svenskt direktavancemang men väl en reservplats.

Rory Mcilroy är en favoriterna i årets U.S. Open. Foto: Getty Images

Med startfältet för U.S. Open på The Country Club i Brookline, Massachusetts den 16 juni spikat är Jon Rahm enligt 1×2.se favorit hos svenska bettingsidor.

Men det är tätt i toppen tillsammans med Rory Mcllroy, Justin Thomas, och Scottie Scheffler. De kan alla fyra hittas till 12–13 gånger pengen vilket säger en hel del om hur öppet det är i år.

Tar man en titt på svenskarna kan Alexander Norén spelas till 150. Högoddsare med andra ord, och det ska väl mycket till om han plockar hem titeln. Inga odds har satts på Blixt än, trots det fina resultatet i kvalificeringstävlingen.

Slutar spela på PGA Touren

Innan majortävlingen spelas premiären av kontroversiella LIV Invitational (i London) där är Dustin Johnson favorit att vinna (4.50 hos de flesta). Hur det går där lär säkert även påverka oddsen på efterföljande U.S. Open där han nu spelas kring 17 gånger pengen. Johnson meddelade i veckan att han slutar spela på PGA Touren till fördel för LIV. Men avhoppet hindrar honom inte från att delta i U.S. Open som han vann 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights