NyheterTävlingar

Fitzpatrick jagas av brorsan – och flera svenskar

Engelsmanen och världsåttan Matt Fitzpatrick fortsatte med sitt vägvinnande spel även på fredagen i de schweiziska alperna och är 12 under par efter två dagars spel av Omega European Masters på vackra Crans-sur-Sierre Golf Club. Två slag efter ligger Matts yngre bror Alex, som är 10 under par inför helgen spel.

Men i lördagens ledarboll får Matt Fitzpatrick sällskap av en svensk. Alexander Björk fortsätter att rada upp fint spel och ligger ett slag efter engelsmannen efter ronder på 65 och 64 slag. Björk har slutat topp-10 på DP World Tour hela sju gånger i år och det ser ut som det blir en åttonde denna vecka i Schweiz.

– Jag spelade väldigt stabilt idag och fortsatte det bra spelet från igår. Jag tycker dock fortfarande inte att puttningen fungerar som den ska. Den är stabil, men inte mer än så. Det finns mycket kvar att jobba på där, sa Björk efteråt.

– Det är så fint här och banan passar mig riktigt bra. Atmosfären och vyerna är fantastiska. Det här är ett ställe och en bana jag verkligen gillar.

Och det är något som ledande Matt Fitzpatrick kan hålla med om. Engelsmannen vann här 2017 och 2018 och jagar alltså sin tredje seger i Crans-sur-Sierre.

– Jag spelade de första nio fantastiskt. Jag fortsatte bara med det fina spelet jag hade i slutet av varvet igår. Jag är en bra position och ser verkligen fram emot helgens spel, sa Matt Fitzpatrick.

– Det känns lite märkligt att tävla mot brorsan. Det skiljer fyra år mellan oss och därför spelade vi aldrig samma tävlingar som juniorer.

Lillebror Alex har spelat mycket stabilt och på fredagen gjorde han sin andra raka 65-runda och är två slag efter storebrorsan inför helgen.

– Han är min bror men också en konkurrent. Det klart att jag ska göra allt för att slå honom, menade Alex Fitzpatrick.

Slaget efter Alex Fitzpatrick ligger en trio spelare. Renato Paratore från Italien, polacken Adrian Meronk och Ludvig Åberg som är på plats för att övertyga Ryder Cup-kaptenen Luke Donald att välja honom som ett av sina wild cards när Donald tar ut laget på söndagskvällen.

Även Simon Forsström, Marcus Kinhult och Sebastian Söderberg är bra med inför helgens spel. De ligger alla på delad 13:e plats, sju under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Omega European Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights