Äta & BoNyheter

Stjärnornas semesterparadis i konkurs

Nu är lyxiga semesterstället på ruinens brant. Andelsägarna vill ha sina pengar tillbaka och det är en chock för många att Anfi Resorts flaggar för konkurs.

Svenska kändisar åkte gärna hit

Kändisarna flockades här på den exklusiva andelslägenhets-resorten på Kanarieöarna. Pernilla Wahlgren var en av dem som tyckte om att åka hit med barnen, eftersom hela anläggningen hade alla bekvämligheter. Artisten har haft många shower och juluppträdanden på Kanarieöarna. I dag vistas hon hellre på Costa del Sol i sin privata villa. Många golfare från Skandinavien gillade att bo här och ha nära till Kanarieöarnas utbud av golfupplevelser. Värmen och salta bad i havet är som mumma för stela leder.

anfi-del-mar

Här kan du läsa om golfen på Kanarieöarna>>

Svenskar och Norrmän har uppskattat servicen på Anfi Resorts.
– Vi är vana vid denna anläggning och vi har också varit delägare i 25 år. Allt är perfekt, sade en familj för en tid sedan.
Nu är tonen en annan. Man är oerhört rädd för att alla besparingar är borta, eftersom investeringen i andelslägenheten är i riskzonen. Pandemin satte punkt för turismen till den soliga ön, vulkan-eruption på en närliggande ö har inte heller ökat semesterfirarnas intresse av att investera i ett boende på Gran Canaria. Yngre människor är inte roade av att köpa in sig. Andelslägenheter är på utdöende, kort sagt.

Läs mer: Covid-19 Sista spiken i kistan för andelslägenheter>>

Anfi Resorts konkurschock påverkar inte ersättningsanspråken, berättar nu brittisk press. Många engelsmän är delägare och oroar sig för att inte få tillbaka sina pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights