NyheterTävlingar

Rekordsiffror för Ryder Cup

Ryder Cup på Marco Simone Golf & Country Club i Rom blev en sportslig succé för det europeiska laget som vann med 16,5-11,5 mot USA. I Europas fanns Ludvig Åberg med och 23-åringen spelade hem två poäng till Europa. I par med Viktor Hovland slog Åberg rekord när de båda vann sin foursomematch på lördagen mot Scottie Scheffler och Brooks Koepka med 9/7, den största segermarginalen i Ryder Cups historia.

Det slog flera andra rekord i årets Ryder Cup. Totalt 271 191 personer från 100 olika länder var på plats på Marco Simone Golf & Country Club och miljoner fler följde händelserna på tv och digitala plattformar.

Det gjordes 2 653 inlägg på Ryder Cups officiella sociala kanaler under Ryder Cup-veckan, vilket ledde till mer än 600 miljoner visningar och sidvisningar. Dessutom visar siffror att Ryder Cups officiella sociala mediekanaler hade totalt 26,7 miljoner interaktioner, vilket bidrog till att kanalerna fick 500 000 nya följare.

Bara på Ryder Cup Europes plattformar uppgick antalet visningar till över 347 miljoner, en ökning med 117 procent jämfört med 2018 års Ryder Cup i Paris som uppgick till 160 miljoner.

Filmerna från Europas firande i spelarbussen på söndagskvällen gillades mycket av fansen, med över 14 miljoner visningar de första 48 timmarna.

Siffrorna visar även rejäla ökningar för globala TV-sändningar. Sky Sports i Storbritannien ökade sina tittarsiffror med 38 procent jämfört med Ryder Cup 2021 och med 25 procent jämfört med Ryder Cup i Paris 2018, vilket gör årets upplaga den mest sedda på Sky Sports någonsin.

– Ryder Cup 2023 i Italien underströk återigen den globala attraktionen och den fortsatta tillväxten av ett av världens ledande sportevenemang. Årets tävling, spelad nära den historiska staden Rom, knöt samman fans runt om i världen, och siffrorna visar betydande ökningar i engagemang, menar Ryder Cup-direktören Guy Kinnings.

– Ryder Cup är utan tvekan en unik och speciell händelse inom sport. Dessa smått otroliga siffror är verkligen ett bevis på det och den underbara underhållning som det europeiska och amerikanska laget bjöd oss golfälskare på banan, samt de oförglömliga scenerna av Luke Donald och hans spelare som firar en minnesvärd seger på Marco Simone uppskattades av miljoner golffans. Luke var en fantastisk kapten och de scenerna fångade verkligen vad det innebär att spela för något större än dig själv, vilket är något som inspirerade Luke och hans spelare under hela hans tid som kapten för Europas lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights