NyheterTävlingar

Rekordstor prispott i Ladies European Tour 2022

Ladies European Tour-säsongen 2022 kommer att innehålla rekordmånga tävlingar och ha den största prispotten under tourens 44-åriga historia. Tävlingschemat innehåller 31 tävlingar under 2022 där spelarna tävlar om totalt 24,5 miljoner euro. Det är en ökning med 4,5 miljoner euro jämfört med säsongen 2021.

– Vi kommer att lansera nya tävlingar i Asien och Sydafrika och touren återvänder till ett flertal länder efter en paus för pandemin, så den här säsongen ser väldigt spännande ut, säger LET:s vd Alexandra Armas.

– Vi har nog aldrig haft ett så enormt stöd från partners i branschen och företag som ser värdet i att investera i Ladies European Tour. Dessutom fortsätter våra spelare att leverera resultat världen över. Till exempel nådde årets Race to Costa del Sol-vinnare, Atthaya Thitikul, 18:e plats på Rolex Women’s World Golf Rankings, en fantastisk prestation som visar vad som är möjligt genom att spela på LET. Vi är tacksamma för alla våra partners när vi går in i det tredje året av vårt framgångsrika joint venture-partnerskap med LPGA, fortsätter Armas.

Scandinavian Mixed – en av årets höjdpunkter

Säsongen för Ladies European Tour 2022 inleds med Magical Kenya Ladies Open i februari, följt av Aramco Team Series – Asia. Sen blir det två premiärtävlingar i Sydafrika: Joburg Ladies Open och Investec South African Women’s Open som spelas i mars. I april blir det två tävlingar i Australien innan touren kommer till Europa där 19 tävlingar kommer att spelas mellan maj och september. En av årets höjdpunkter blir Scandinavian Mixed hosted by Henrik and Annika som efter en lyckad premiärupplaga i år spelas på Halmstad GK 9-12 juni.

Amundi Evian Championship spelas i Frankrike 21-24 juli och AIG Women´s Open avgörs för första gången på Muirfield i Skottland den 4-7 augusti.

Skaftö GK för återigen besök av Ladies European Tour när Skaftö Open avgörs 25-28 augusti och veckan efter åker touren för första gången till Åland för premiärupplagan av Åland 100 Ladies Open. Andalucía Costa del Sol Open de España kommer återigen att vara värd för säsongsfinalen som spelas i södra Spanien 24-27 november och som alltså avslutar den rekordlånga säsongen på Ladies European Tour 2022. För mer information om schemat för 2022 klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights