Richterskalan

Richterskalan – juli 2020

Världen öppnar så sakteliga upp och det har börjats spela golftävlingar igen. Utan publik förvisso, men härligt ändå! Damerna väntar fortfarande på sin återstart och därför innehåller denna lista idel herrgolfare. Här kommer det bästa som hänt i golfvärlden den senaste tiden. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

1. Bryson DeChambeau.”Vetenskapsmannen” la om träningen och kosten för åtta månader sedan. Resultatet? 20 kilo nya muskler, idel topplaceringar och drivar som golfvärlden aldrig tidigare sett maken till.

Henrik Norlander

2. Henrik Norlander. 33-åringen från Danderyd har sin bästa säsong någonsin på PGA-touren och levererar bra spel nästan varje vecka. Kom delad sexa i Memorial och är nu i princip klar för FedEx Cup-slutspelet.

Ludvig Åberg

3. Ludvig Åberg. När MoreGolf Mastercard Tour var tillbaka efter Coronauppehållet var det starka startfält i de första två tävlingarna. Men båda vanns av en ung amatör, Ludvig Åberg, som spås en lysande framtid.

John Rahm

4. Jon Rahm. 25-årigen är ny världsetta efter segern i Memorial. Rahmbo är den förste spanske världsettan sedan Seve Ballesteros 1989 och efter Memorial blev han gratulerad och firad av tävlingens värd, Jack Nicklaus.

Svensk Golf

5. Svensk Golf. Inte tidningen alltså, utan golfen i Sverige som är glödhet denna märkliga sommar. Det spelas golf som aldrig förr och det är många nya som vill testa på golfen. Nu är det upp till golfklubbarna att ta hand om dem!

Viktor Hovland

6. Viktor Hovland. Den 22-årige supertalangen från Norge är numera bäste nordbo på världsrankingen. Hans fina spel på PGA-touren efter Coronauppehållet har fört upp honom till 33:e plats på rankingen och klättringen lär fortsätta.

Collin Morikawa

7. Collin Morikawa. Är även han en supertalang som rusar upp på världsrankingen. Vann Workday Charity Open i särspel mot Justin Thomas och har klarat 23 av 24 kvalgränser på PGA-touren i sin korta karriär. En blivande världsetta?

Christofer-Blomstrand

8. Christofer Blomstrad. När Europatouren drog igång igen var det med två tävlingar i Österrike. I Euram Bank Open på smala GC Adamstal spelade Blomstrand bra golf alla fyra varv och kom till slut trea.

Henrik Stenson

9. Ryder Cup. Ett Ryder Cup utan publik är inget Ryder Cup. Det tyckte spelarna i de båda lagen och det tyckte till slut även PGA of America och European Tour och därför sköts tävlingen upp till 2021. Trist, men ett väldigt klokt beslut.

Dustin Johnson

10. Dustin Johnson. Vann Travelers Championship på PGA-touren i juni och höll därmed sin svit i liv med att vinna minst en tävling per säsong på PGA-touren. Sviten är nu uppe i hela 13 säsonger. Otroligt starkt.

Foto Getty Images, Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights