LivsstilRichterskalan

Richterskalan – oktober 2020

Det har hänt mycket här hemma och ute i golfvärlden. Här kommer listan över de 10 hetaste sakerna, händelserna och personerna just nu. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

1.Bryson DeChambeau. Håller han på att revolutionera golfen? Har gått upp 20 kilo det senaste året och bombar drivar som golfvärlden aldrig sett maken till. Och det funkar. Var helt överlägsen i U.S. Open och vann med sex slag.

2. Damlandslaget. Det svenska amatörlandslaget vann finalen mot Tyskland på Upsala GK och tog därmed hem det tredje raka EM-guldet. Tjejerna var storfavoriter och motsvarande förväntningarna. Enormt starkt av kvartetten!

3. Julia Engström. Utsågs till årets rookie på Ladies European Tour 2018 och nu börjar segrarna strömma in. Vann i våras och i september slog 19-åringen till igen i Frankrike och närmar sig därmed en plats i Solheim Cup-laget nästa år.

4. Brendan Lawlor. Blev under UK Championship på Ryder Cup-banan The Belfry den förste paragolfare att tävla på Europatouren. Den 22-åringe irländaren charmade alla och är en enorm inspirationskälla.

5. Mikael Lindberg. Har dominerat stort på MoreGolf Mastercard Tour i år med tre segrar och en mängd topp-placeringar. Leder Order-of-Merit överlägset och är klar för Challengetouren nästa år. Imponerande!

6. Matthew Wolff. Man kan tycka att rycket med höfterna innan svingen ser lite märklig ut. Men det verkar fungera. 21-åringen har spelat grymt bra golf under året. Kom tvåa i U.S. Open och lär vinna många tävlingar framöver.

7. Höstgolf. En underskattad årstid att spela golf på. Årets bästa tid tycker jag. Vackra färger, bra banor, skön luft ute och jag spelar jag alltid min bästa golf på hösten. Fanns det ett höstmedlemskap skulle jag ta det direkt.

8. Masters. November kanske inte är min favoritmånad, när hösten övergår till vinter och mörker råder. Skönt då att årets upplaga av US Masters spelas 12-15 november. Det kommer att kännas både märkligt och häftigt.

9. Robert Karlsson. Världens bästa Karlsson spelar riktigt bra golf på Champions Tour i USA och radar upp fina placeringar. Ligger 9:a på Order-of-Merit och närmar sig första segern med stormsteg.

10. Danny Haas. Underbart roliga och charmiga Danny skötte golfshopen på Stockholms GK under många år med bravur. För några år sedan blev han sjuk och han somnade in i början av september. Vila i frid kompis. Vi är många som saknar dig.

Foto: Getty Images, Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights