NyheterTävlingar

Sagström tvåa i New Jersey

Hon gick 22 under par och var 13 slag bättre än trean Gabrial Ruffels från Australien. Och 15 slag före världsettan Nelly Korda. Men på sluthålen fick Madelene Sagström ändå ge sig mot Rose Zhang i Cognizant Founders Cup i en duell som förde tankarna till Henrik Stenson och Phil Mickelson i The Open 2016.

Sagström och Zang var helt överlägsna alla andra redan inför det sista varvet och hade nio respektive tio slag ner till en trio spelare.

Sagström inledde veckan med en 65-runda, följde sedan upp det med två raka 66-rundor när förhållanderna på Upper Montclair Country Club i New Jersey var som allra tuffast och på den sista speldagen handlade det om två spelare. Sagström inledde med en bogey och därmed var det helt lika mellan svenskan och Rose Zhang. Men sen satte hon rejäl fart och med birdies på hål 2, 5, 6 och 8 var hon i ledning med två slag inför de sista nio hålen.

Efter en birdie på det långa 12:e hålet hade ledningen vuxit till tre slag, men Zhang hade en växel till. Amerikanskan gjorde fyra birdies på de sista fem hålen och när Sagström gjorde bogey på det 16:e hålet var Zhang ikapp. Sagström avslutade med två par och fick därmed se sig besegrad av den amerikanska supertalangen.

– Jag gav mig själv många bra chanser idag. Jag spelade riktigt bra golf, sa Sagström efteråt.

– Jag kunde inte ha gjort så mycket mer, jag gav verkligen allt. Jag kan inte vara besviken, samtidigt som jag är det, Rose avslutade fantastiskt.

Lyckade justeringar

Madelene Sagströms fina spel i New Jersey är ett resultat av ett antal justeringar hon och hennes team har gjort de senaste veckorna.

– Vi har fokuserat på vilka övningar, tankar och känslor som fungerar bäst för mig. Nu kommer jag och mitt team att sätta oss och prata igenom och analysera varför jag spelade så bra denna vecka och hur vi spinner vidare på detta i kommande tävlingar.

Sagström hade mycket stöd från familj, vänner och kollegor under avslutningsrundan. Självklart stod hennes fästman och väntade bakom den 18:e greenen, men där fanns även Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg liksom Solheim Cup-lagkamraterna Gemma Dryburgh och Leona Maguire, vilket gjorde Sagström känslosam.

– Jag fick lite tårar i ögonen när jag såg alla runt den sista greenen. Andra platsen svider lite, jag önskar verkligen att jag hade vunnit denna vecka. Dels för mig själv men också för mitt team och mina vänner. Men det kommer fler chanser.

Jakten på den andra vinsten på LPGA-touren fortsätter redan denna vecka när Americas Open avgörs på Liberty National Golf Club utanför New York.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Cognizant Founders Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights