Nyheter

Stockholms Golfklubb prisas av Föreningen Golfjournalisterna

Föreningen Golfjournalisterna har utsett årets golfklubb 2024 med följande motivering:

”Fokus på idrotten golf och den lyckade restaureringen av banan i Harry Colts anda, samt ett målmedvetet arbete med förbättring på många plan gör Stockholms Golfklubb till Årets Golfklubb 2024.”

Stockholms Golfklubbs bana i Kevinge har genomgått en större restaurering under 2021 och 2022 samt finputsats 2023. Arbetet har bedrivits enligt Harry Colts originalidéer i regi av bandesignern Christian Lundin, banchef Andreas Wahlberg samt bankommittéordförande Per Jacobson. Det lyckade resultatet har givit såväl internationellt uppmärksammande samt nu alltså utmärkelsen Årets Golfklubb.

– Oj, jag blir faktiskt rörd när du säger det. Fantastiskt roligt, utbrister Stockholms Golfklubbs klubbchef Jonas Widegren när Golfjournalisterna meddelar nyheten.

Head Greenkeeper Andreas Wahlberg och klubbchef Jonas Widegren

Stockholms Golfklubb, som är medlemsägd, månar om miljön i sin dagliga verksamhet samt med bland annat arbete mot minskat matsvinn i restaurangen och installation av solpaneler, finansierat med egna medel och stöd från RF Sisu. Hela bevattningsanläggningen har också uppgraderats för att ge bättre spelytor och samtidigt spara in på vatten, en åtgärd som ligger i tiden för många golfbanor. Samarbetet med Danderyds kommun sker på flera plan, såväl idrottsligt som miljömässigt, där rening av dagvatten kommer att göras via bevattningssystemet.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med kommunen, berättar Jonas Widegren.

Fokuset på idrottsverksamheten handlar om golf på alla nivåer och klubben har över 200 juniorer i träning med många fler som vill vara med. Utöver de vanliga klubbtävlingarna har man också det som kallats Sveriges bästa KM med hela 25 spelare med ”plus-handicap”, samt ambitioner att fortsatt arrangera tävlingar på proffs- och elitnivå.

– Att arrangera stora tävlingar för riktigt duktiga killar och tjejer är en viktig del i att utveckla idrottskulturen på klubben, säger Jonas Widegren.

Ett gediget värdegrundsarbete har lett fram till visionen Sveriges trevligaste mötesplats, vilken nu implementeras i hela verksamheten. Man har även arbetat med dokumentation och digitalisering av sin historia i ett samarbete med Danderyds Hembygdsförening samt förbättrat administrationen på klubben och förstärkt ekonomin.

Föreningen Golfjournalisterna har utsett Årets Golfklubb sedan 1978, och det är inte bara själva banan som ingår i bedömningen. Något som indirekt bekräftas av Stockholms Golfklubb och Jonas Widegren.

– Utmärkelsen Årets Golfklubb är ett resultat av noggrann planering, gediget arbete och teamwork. En kraftfull och modig styrelse, engagerad och kompetent personal samt många positiva ideella funktionärer som jobbar i kommittéer, som golfvärdar, tävlingsledare, juniorledare och annat.

Se där, en perfekt sammanfattning av vad som gör Stockholms Golfklubb till årets vinnare av titeln Årets Golfklubb.

Foto: Jacob Sjöman


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights