NyheterTävlingar

Scottie Scheffler starkast på tuffa Bay Hill

En efter en stapplade spelarna av den sista greenen på Bay Hill Club & Lodge på söndagen och skrev på sina scorekort, lättade över att tävlingen var över. Det blev en tuff upplaga av Arnold Palmer Invitational med mycket dramatik den sista speldagen. Det blev till slut Scottie Scheffler som tog hem tävlingen, hans andra vinst på tre veckor och amerikanen går nu upp i täten i FedExCup.

När Scheffler vann Waste Management Phoenix Open för tre veckor sedan jagade han birdies på varje hål på de sista nio. På Bay Hill var det helt annorlunda förutsättningar. Här fanns två, tre birdiehål den sista dagen, i övrigt gällde det hålla bollen i spel och undvika katastrofer. En parrunda var Schefflers mål inför söndagen och det var precis vad det blev, och det räckte till seger med ett slag.

Det var många spelare som ville ta på sig den röda cardigantröjan som segraren enligt traditionen gör. Engelsmannen Tyrrell Hatton, Billy Horschel, Gary Woodland och den stekhete norrmannen Viktor Hovland låg alla bra till inför sluthålen. Scheffler klängde sig kvar i ledningen efter två starka par på 15 och 16. Han kunde sedan avsluta de två något ”enklare” sluthålen med ytterligare två par och vänta in den sista gruppen.

Hovland gjorde bogey på det 17:e hålet efter ett dåligt bunkerslag och när Billy Horschels birdieputt på det sista hålet smet förbi var segern Schefflers.

– Det känns fantastiskt att vinna här. Jag är helt slut nu om jag ska vara ärlig. Den här banan suger musten ur en och jag är glad att det inte blev särspel, sa en lycklig och utmattad vinnare efteråt.

Gary Woodland tappade segern på de sista två hålen.

En som var helt utmattad och även frustrerad var Gary Woodland som efter en eagle på det 16:e hålet var i ledning med två hål kvar. Han slog sedan ner i bunkern på det 17:e hålet och behövde två slag för att komma därifrån med en dubbelbogey som följd. Det blev en bogey på det sista hålet och en slutlig femteplats.

– Frustrerande, sa Woodland.
– Jag spelade mycket bättre än vad scorekortet visar, det svider verkligen just nu.

Men Scheffler var inte frustrerad. Efter segern fick han fira med sin familj och sin 87-åriga mormor, som följde sitt barnbarn under alla 18 hålen på Bay Hill och det var en nöjd Scheffler som efter flera år på touren utan en seger nu börjar hitta vinnarstilen och seglar nu upp som favorit att vinna The Players Championship som spelas denna vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights