Livsstil

LÉON gör spelning i Sverige i sommar

Stockholmaren LÉON fick ett omedelbart genomslag med singeln ”Tired of Talking” 2015 och har sedan dess lyckats med konststycket att leverera vid varje release. Det självbetitlade debutalbumet anlände 2019 och redan året efter kom uppföljaren ”Apar”’.

Med nya albumet ”Circles” (2022) har hon lyckats ta sin kraftfullt ömma pop till ännu högre höjder och det är med det i ryggen som LÉON kommer till Berns i Stockholm för en konsert den 6 juli. Biljettsläpp fredag 11 mars klockan 9.00 via Luger.se.

2015 tweetade självaste Kate Perry att svenska artisten LÉON var någon att hålla ögonen på. Och det hade Perry rätt i, för idag är nämligen LEÓN en tvättäkta internationell superstjärna. Eller vad sägs om totalt över 800 miljoner streams och nästan fem miljoner månatliga lyssnare på Spotify? Varför är inte så svårt att förstå. LÉON, eller Lotta Lindgren som hon egentligen heter, har en röst som låter som den levt hundratals liv. Lika melankolisk som den är hoppfull leder den lyssnaren genom självtvivel och brustna hjärtan och den själfulla popmusiken andas 60- såväl som 80-tal utan att ens för ett ögonblick tappa sin förankring med samtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights