NyheterTävlingar

Seger för Åberg i Schweiz

Det blev en svensk dubbelseger i de schweiziska alperna när Omega European Masters avgjordes på Crans-sur-Sierre Golf Club. Efter en mäktig avslutning vann Ludvig Åberg och hans spelkamrat den sista dagen, Alexander Björk, avslutade med två raka birdies för att bli ensam tvåa och den svenska succén var därmed total.

Engelsmannen Matt Fitzpatrick ledde efter den första, andra och tredje rundan av årets upplaga av den klassiska tävlingen. Och det såg länge ut som världsåttan skulle behålla sin ledning ända in i mål. Men efter en miserabel avslutning med tre bogeys på de sista fyra hålen släppte han de båda svenskarna förbi sig.

För Ludvig Åberg del kom den historiska segern i hans endast sjunde tävling på DP World Tour, och hans andra som proffs. Han avslutade med en suverän 64-runda, som inleddes med en bogey men som avslutades med ett rejält birdiefyrverkeri.

Åberg gjorde birdies på 14, 15, 16 och 17 och när han tvåputtade för ett säkert par på avslutningshålet var saken klar och med sina 261 slag, 19 under par, var han två slag bättre än Alexander Björk. Det var sjunde gången en svensk vann tävlingen. Anders Forsbrand var den förste att göra det 1987, Mathias Grönberg vann här 1995, Robert Karlsson 2002, Alex Norén 2009 och 2016 samt Sebastian Söderberg 2019.

– Det känns ganska overkligt just nu, sa en lycklig vinnare efteråt.

– När jag stod på fairway på det 14:e hålet hörde vi ett stort jubel från det 13:e när Fitzpatrick gjorde birdie där. Därför var min birdieputt från tre meter på det 14:e viktig och var kändes som att det var där jag kunde börja min spurt. Sen slog jag dagens bästa slag på det 15:e och sen även ett härligt inspel på det 17:e.

– Att få ihop fyra bra rundor här i bergen där det är så vackert är som en dröm som går i uppfyllelse.  Och det är ett bevis på att jag gör bra saker nu.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Omega European Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights