NyheterTävlingar

Seve Ballesteros Award till Jon Rahm

Jon Rahm har blivit framröstad till 2021 Player of the Year av sina proffskollegor på DP World Tour. Priset döptes om till The Seve Ballesteros Award 2016 och det är blir andra gången på tre år som Rahm röstas fram som vinnare efter en makalös säsong. Spanjoren vann sin första majortitel, han tillbringade 27 veckor som världsetta och tog hem flest poäng i det europeiska laget i Ryder Cup.

Rahm blev förra sommaren den första spanske spelaren att vinna U.S. Open, och fjärde spanjor att vinna en major. Detta trots att han testades positivt för Covid-19 två veckor före tävlingen. Han kom femma i Masters och åtta i PGA Championship och även trea i The Open på Royal St Georges i juli.

Rahms imponerande säsong inkluderade även en femteplats i WGC-Dell Technologies Match Play och sjunde plats i Scottish Open. Toppformen för 27-åringen höll i sig även under hösten där han var bäste poängplockare i Europas Ryder Cup-lag. Rahm tog hem 3,5 poäng till Europa på Whistling Straits och hans partnerskap med landsmannen Sergio Garcia väckte minnen från det legendariska spanska paret José María Olazábal och Seve Ballesteros.

– Att vinna något med Seves namn på är en stor ära för mig, liksom det faktum att detta röstas fram av spelarna i DP World Tour, sa en rörd Jon Rahm.

– Det är en sann ära att få vinna det här priset för andra gången och förhoppningsvis kan jag fortsätta att göra DP World Tour stolt.

Keith Pelley på European Tour Group delade ut priset till Rahm och även han är mycket imponerad av spanjorens fjolårssäsong.

– Jons form under 2021 var helt enkelt enastående och hans seger i U.S. Open var utan tvekan en höjdpunkt som kommer att leva länge i minnet. Det befäste hans plats som en av Europas ledande spelare genom tiderna och hans bidrag i Ryder Cup visade också vilken extraordinär spelare han är, menade Keith Pelley.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights