Golfbanor i SverigeNyheter

Skerike GK med historisk satsning på ökad service och rangeutveckling

Toppmodern teknologi, hand i hand med en höjd servicenivå och ökad tillgänglighet. Skerike Golfklubbs storsatsning har redan burit frukt.  

– Vi vill utveckla både golfen och golfaren, säger klubbchefen Fredrik Olofsson och huvudtränaren Fredrik Hellsten.

Det var en gång en åker med nio hål som golfspelarna i närområdet mest rynkade på näsan åt. Så är det inte längre. I dag är Skerike GK länets största klubb och var i år ensam i distriktet om att öka i medlemsantal. Anledningarna till framgångarna är nästan lika många som antal klubbor i bagen. Men en sak sticker ut – 31-åringen kan numera stolt presentera en av de främsta träningsanläggningarna i regionen. Detta tack vare en omfattande och hypermodern utveckling av rangen.

– Det här är en av de största satsningarna som vi gjort i klubbens historia, säger klubbchefen Fredrik Olofsson och huvudtränaren Fredrik Hellsten.

De kom i kontakt med ett företag som driver rangeutveckling och inspirationen började ta fart. Det slutade med flera beståndsdelar som sammantaget gör rangeanläggningen unik i regionen.

Helautomatiserad bollhantering

– Det är både ett säkerhetstänk och tidseffektivt. Tidigare var vi tvungna att stänga rangen en kväll i veckan för att plocka rent allt för att kunna klippa kommande dag, det behöver vi inte nu. Allt sköter sig självt med klipproboten och plockroboten som kan samla in 20 000 bollar per dag och leverera till det nya servicehuset.     

Trackman Range

– Med hjälp av tre radar skickas datan om hur spelaren slår – längd, bredd, höjd, utgångsvinkel – in till någon av de tio skärmar som finns uppsatta eller om man nyttjar någon av de 17 ytterligare platser vi har där man loggar in via telefon eller ipad. Förutom att välja att bara träna slag kan spelaren även gå flera olika banor eller tillsammans med golfens yngre förmågor jaga monster. Det finns tankar på att skapa en vintertour.

Fler platser under tak

– Antal platser under tak är fördubblat till 20 stycken varav 10 platser med värme och belysning ute på rangen som gör att det går att använda den året runt och i princip dygnet runt.

Fikamöjligheter och toalett

– Vi ville förenkla, nu är det inte långt till något längre.

Siffrorna efter en första sommar med den uppdaterade rangen talar sitt tydliga språk.

– Vi ökade omsättningen på rangen under juni–juli med 70 procent och under augusti-september med ungefär 50. Betydligt bättre än vad vi vågade tro.

En grupp som särskilt lockas av den nya tekniken är ungdomarna.

– Det är där vi ökar mest. Vi märker tydligt att den satsning vi gjort på rangen attraherar den yngre generationen.

Till förbättringarna som gjorts på anläggningen under 2023 kan även läggas ett till stora delar nytt klubbhus som har renoverats för att förbättra servicekvaliteten. Klubbhuset har nu fått en mer öppen och inbjudande atmosfär med en stor veranda för restaurangens gäster. Fika, glass och dricka är flyttat till nedervåningen så 9-hålsfikat blir mer lättillgängligt.

– Det är mer välkomnande nu. Och allt sammantaget har blivit mer tillgängligt.

Hela tiden med en ökad servicenivå i tanken. Den står i centrum för allt som sker på Skerike GK. 

– Det handlar i grund och botten om hur man själv vill bli bemött när man kommer någonstans. Så vill vi att det ska vara här, så enkelt och tillgängligt som möjligt för alla medlemmar och gäster som kommer.  

Modern och innovativ teknik i symbios med mjuka värden med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights