NyheterTävlingar

Skotte leder i Abu Dhabi

Det var låga scorer på Yas Links i Abu Dhabi när årets första tävling på DP World Tour drog igång. Bäst av alla den första dagen var skotten Scott Jamieson som gick runt på 63 slag, nio under par och leder med ett slag före norrmannen Viktor Hovland.

Jamiesons första och enda seger kom för nio år sedan i Nelson Mandela Championship i Sydafrika men det kanske är det dags för seger nummer två nu. Han har flera gånger spelat bra i just Abu Dhabi och inledde årets Abu Dhabi HSBC Championship med nytt banrekord på Yas Links, som är värd för tävlingen för första gången. Nio par och nio birdies blev det för Jamieson.

Scott Jamiesson med sin caddie på Yas Links 18:e hål. Foto: Getty Images.

– Jag har inte spelat tävlingsgolf på åtta veckor så det var lite nervöst i början, men en birdie på ettan tog bort all nervositet. Sen var det stabilt spel hela rundan. Jag avslutade förra säsongen bra och har egentligen inte ändrat så mycket under tävlingspausen, så jag hoppades att spelet skulle fortsätta att fungera bra, och det gjorde det.

Viktor Hovland, som gjorde sin Ryder Cup-debut förra året och redan har tagit tre segrar på PGA-touren sedan han blev proffs 2019, imponerade även han med  en runda på 64 slag. Thomas Pieters från Belgien är slaget efter norrmannen på en tredje plats.

Försvarande mästaren Tyrrell Hatton och Ryder Cup-legenden Ian Poulter är två av fem spelare som delar fjärdeplatsen. Marcus Kinhult var bäste svensk på fem under par men har ett hål kvar att spela när den första rundan bröts för mörker.

Klicka här för aktuell ledartavla från Abu Dhabi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights