NyheterUtrustning

Specialdesignade och skräddarsydda damklubbor från PING

PING presenterar nu den nya G Le3-serien och fortsätter därmed sitt åtagande att erbjuda kvinnliga golfspelare lättviktsteknologi som är skräddarsydda exklusivt för deras spel. Hela serien av klubbor är tillgänglig för utprovning och förbeställning hos auktoriserade PING-återförsäljare runtom i världen.

– Vårt kontinuerliga åtagande att utveckla lätta och lättslagna premiumklubbor för kvinnor har sitt ursprung i PINGs långa historia av att stödja damgolfen, som sträcker sig tillbaka till tidigt 1970-tal. Det började med mina morföräldrar, Karsten och Louise Solheim, och fortsätter idag med Solheim Cup och andra initiativ för att utveckla spelet, säger PINGs verkställande vice VD Stacey Pauwels, som ansvarar för utvecklingen av PING-produkter som är specifikt framtagna för kvinnliga golfare.

– G Le3-serien erbjuder en komplett uppsättning av prestandaoptimerade och skräddarsydda klubbor som levererar ökad distans, förlåtande egenskaper och ett tilltalande ljud, säger Pauwels.

– Vid utvecklingen av serien gjorde vi även korrekt längdintervall till en hög prioritet för att hjälpa kvinnor att få bästa möjliga resultat från sin utrustning. Genom att besöka en auktoriserad PING-återförsäljare för att göra en utprovning kan man fastställa den optimala kombinationen och specifikationerna på setet. Vi är övertygade om att när utrustningen är skräddarsydd efter rätt specifikationer så kommer kvinnor att se enorma fördelar med varje klubba i bagen.

Utöver dess spelförbättrande teknologier utmärker sig G Le3-serien genom en läcker färgkombination av marinblå, guld och silver.

Förlåtande driver

Den mycket förlåtande G Le3-drivern är utformad för att hjälpa kvinnor med långsammare svinghastigheter att få högre bollhastighet för längre och rakare slag från tee. För att uppnå detta har PINGs ingenjörer utvecklat ett 460cc stort klubbhuvud i titan, med en smidd träffyta som är optimerad för att ge bästa resultat vid svinghastigheter på 80 mph eller lägre.

Viktiga egenskaper som tyngdpunkt och MOI är optimerade till stor del tack vare en fast vikt på baksidan av klubbhuvudet. Den låga tyngdpunkten som är placerad långt bakåt och mot hälen hjälper till att leverera snabbare bollhastigheter och högre bollflykt med tätare spridning för att leverera de förlåtande egenskaper som PING-drivers är kända för.

Långa och pålitliga fairway woods

Huvudena på G Le3 fairway woods kombinerar rostfritt stål med en träffyta av maråldrat, smitt stål för att öka flexibiliteten samtidigt som man minskar spinnen för att uppnå både högre bollhastighet och bollflykt. Detta gör samtliga fairway woods till pålitliga och konsekventa val från alla delar av banan, även från tee. En lägre och mer framåtlutad tyngdpunkt som är placerad närmre kraftlinjen och ger i genomsnitt sju meter ökad längd jämfört med föregångaren.

Lätta och lättsvingade järn

För att bygga vidare på framgångarna som de tidigare generationerna av PINGs damklubbor haft är även G Le3 tillgängliga som en järn/hybrid-kombination. I järnklubborna av rostfritt stål uppnås högre bollhastighet och längre slag genom lägre tyngdpunkt och specialdesignade loft. De förlåtande egenskaperna, som finns hos alla PING-järn, uppnås genom tungstenvikter vid häl och tå. Detta möjliggör även en lättare svingvikt och totalvikt än tidigare modeller, vilket gör klubborna än mer lättsvingade.

Hybrider med rätt längdintervall

Övergången från järnklubbor till hybrider underlättas genom en ny längdprogression. Var och en av de fyra hybridalternativen är ¼ tum längre för att ge mer konsekvent längdintervall mellan varje klubba. G Le3-hybriderna finns som 4, 5, 6 och 7 och är utformade för att leverera långa och höga slag som gör att greenen är inom räckhåll för alla kvinnliga golfare.

Precis som fairway-woodsen så har även hybriderna en träffyta av maråldrat stål som ger ökad flexibilitet för högre bollhastighet och längre slag. Träffytans utformning är optimerad för en lägre svinghastighet och ger konsekvent spinn, i synnerhet på slag som träffar högre på träffytan.

Ny putterdesign för att hedra Louise Solheim

Vid utvecklingen av samtliga putters i G Le3-serien var teknologi och spelarpreferenser vägledande faktorer. Detta har resulterat i fyra modeller som samtliga är utrustade med en tvådelad Pebax-insert som består av en mjuk framdel med grunda, PLD-inspirerade skåror och en fastare baksida för att säkerställa den optimala kombinationen av känsla, förlåtande egenskaper och längdkontroll.

Den ikoniska Anser-designen erbjuder prestanda i världsklass vilket även har gjort den till den mest framgångsrika puttern genom tiderna. Puttern har en mjuk insert över hela träffytan och ett tydligt siktstreck för att underlätta när du ska starta bollen på rätt linje.

Den nya puttern “Louise” är en mid-mallet som hyllar Louise Solheim. Formen och viktegenskaperna är hämtade från den populära DS72-modellen men skiljer sig tack vare en annan typ av hosel som gör att puttern lämpar sig bäst för golfare med en kraftigare båge i sitt puttstroke. Även denna modell har en insert som täcker hela träffytan.

För att även tillgodose de spelare som föredrar ett lite större putterhuvud med fler siktmärken har PINGs designer-team även vidareutvecklat två populära och beprövade modeller i form av Fetch och Ketsch.

Fetch har en insert som täcker hela träffytan och passar, med sitt double bend-skaft, bäst för golfare som har en rak puttrörelse. Den skiffer-färgade PVD-finishen ger en fin kontrast mot träffytans vita insert och i kombination med siktstrecken är denna putter en dröm att sikta med. Undersidan av puttern har även en unik funktion som gör det möjligt att plocka upp bollen från hålet eller från green utan att behöva böja dig ner.

Ketsch G är en putter som är speciellt framtagen för att kunna erbjuda kvinnliga golfare en premium-putter av yttersta klass. Precis som tidigare Ketsch-modeller kombinerar man ett bearbetat 6061 aluminium-huvud med en bottenplatta i rostfritt stål för att öka de förlåtande egenskaperna och placera tyngdpunkten på ett fördelaktigt ställe för bättre precision och mer konsekventa resultat. Inserten som är ungefär lika bred som en golfboll, tillsammans med siktstrecken på ovandelen av puttern gör det enkelt att sikta in sig och starta bollen på rätt linje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights