NyheterTävlingar

Jamieson behåller ledningen i Abu Dhabi

Scott Jamieson siktar på att bli den andre någonsin att leda en Rolex Series-tävling hela vägen från start till mål.  Skotten ledde Abu Dhabi HSBC Championship på Yas Links efter det första varvet med en imponerande 63-runda. Under blåsiga förhållanden behöll han sin ledning efter två varv trots en 74-runda. På lördagen avslutande Jamieson med en birdie för att vara i ledning även inför avslutningsrundan. Han är ett slag före Shane Lowry och Thomas Pieters. Jamieson gick runt på 68 slag, fyra under par, på fredagen och han är därmed 11 under par.

Den enda som har lyckats med att leda en Rolex Series-tävling från start till mål var Shane Lowry när han vann Abu Dhabi HSBC Championship 2019 och irländaren går i ledarboll på söndagen med Jamieson. Förutom Lowry är det många stjärnor som vill jaga ifatt Jamieson. Viktor Hovland avslutade med en bogey, men är endast tre slag från täten. Rafa Cabrera Bello och Ian Poulter är ytterligare ett slag efter tillsammans med James Morrison. Bästa svensk är Alexander Björk på en fin 11:e plats, fem under par.

– Gårdagen var nästan kaotisk, och det var betydligt enklare idag. Men fortfarande inte lätt. Greenerna blir allt snabbare och fanns lite vind kvar även idag. Det skulle vara enormt för mig att vinna en så här stor tävling, men det är fortfarande en lång väg kvar, sa Jamieson efteråt.

Shane Lowry vann i Abu Dhabi 2019 och är den som närmast jagar ledande Jamieson.

Irländaren Shane Lowry var riktigt nöjd med sin runda som han gick på 67 slag.

– Allt känns bra och jag kände mig bekväm på banan idag. Både jag och Thomas (Pieters) spelade riktigt bra golf och jag trivs i hans sällskap.  Jag ser fram emot morgondagen och har bara en sak i huvudet: att stå med pokalen som vinnare igen, menade Lowry.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Abu Dhabi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights