NyheterTävlingar

SM-guld till Ringenäs

Det blev seger för Ringenäs Golfklubb vid JSM Klubblag efter en stark laginsats. Nino Palmquist blev den som sänkte den avgörande putten på 18:e hålet i den sista matchen kvar ute banan.

Ringenäs spelade tre lagmatcher vid final av årets JSM Klubblag och segrade i alla tre, mer värdiga guldmedaljörer är svåra att hitta.

– Nästan lite overkligt, det såg mörkt ut ett tag. Men vi vände på det, starkt. Jag har varit i några sådana här situationer innan så det känns gött att vinna en. Förra året avslutade jag ganska tråkigt, men sedan dess har jag stängt dem, säger Nino Palmquist på sista green efter avgörandet. 

– Det här är livet. Det är känslor, jag är så stolt över laget idag. Det är en så genomstark laginsats, det är så kul att se. Jag blir gråtfärdig och kommer att vara så stolt över den där inteckningen på bucklan, säger Thomas Lindström coach Ringenäs på 18:e green efter avgörandet.  

Kristianstads Golfklubb i Åhus presenterade en tävlingsbana i ypperligt skick. Foto: Göran Söderqvist.

Segersiffrorna i matchen mot titelförsvarande Landeryd skrevs till 3-2. Utöver Ninos seger var det två segrar i foursome som bäddade för Ringenäs första SM-guld i JSM Klubblag. Båda dessa matcher avgjordes på 19:e hålet.

Var silver och brons skulle hamna avgjordes i ett särspel mellan Landeryd, Gävle och Delsjö. Här visade sig Gävle starkast och knep silvermedaljerna redan på det första särspelshålet. Landeryd spelade därefter hem bronset på nästa hål.

JSM Klubblag 2021

1. Ringenäs GK
2. Gävle GK
3. Landeryds GK
4. Delsjö GK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights