NyheterTävlingar

Söderbergs fina form fortsätter

Sebastian Söderberg inledde Volvo China Open på Hidden Grace GC men en bogeyfri 63-runda och delar ledningen med fransmannen Romian Langasque efter den första dagen. Svensken leder Asian Swing-rankingen inför veckans tävling, som är den sista på Asian Swing. Håller han sig kvar i toppen även efter denna vecka väntar start i Genesis Scottish Open och PGA Championship för svensken.

– Jag var riktigt stabil från tee idag. Jag satte mig i bra lägen, slog många bra wedgar och jag kunde även dra fördel av par-femmorna på banan. Jag har jobbat hårt med mitt mentala spel de senaste åren och  försökt att förbli fokuserad och tålmodig ute på banan och ta ett slag i taget, sa en nöjd Sebastian Söderberg efteråt.

– Det skulle vara riktigt skönt att vinna Asian Swing. Det finns en plats i PGA Championship i potten så ger ju lite extra adrenalin. Samtidigt gäller det att ta inte tappa fokus utan vara här och nu hela tiden.

Birdiefest i toppen

Det blev en birdiekavalkad den första dagen av Volvo China Open och de sex bästa spelarna i startfältet gjorde totalt hela 48 birdies och endast en bogey. Hemmafavoriten Li Haotong gjorde åtta stycken och är ett slag efter ledarduon.

– Jag har spelat riktigt bra de senaste veckorna. Min puttning har känns fantastiskt bra och förhoppningsvis fortsätter den känslan resten av den här veckan, sa Li Haotong.

– Jag förväntade mig mycket uppmärksamhet och mycket prat med media den här veckan och efter att ha spelat den här tävlingen tidigare är jag van vid det. Jag njuter verkligen av upplevelsen av att spela inför hemmapublik. Stämningen är fantastisk och jag har många människor som följer mig runt golfbanan.

Trefaldige DP World Tour-vinnaren Guido Migliozzi, fransmannen Julien Guerrier och tjecken Gordan Brixi delar fjärdeplatsen på 65 slag, sju under par.

Jesper Svensson, som gjort så stor succé på DP World Tour den här säsongen och ligger trea på Race to Dubai-rankingen öppnade med en 69-runda och delar 30:e platsen efter den första dagen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Volvo China Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights