Stark start på golfsäsongen med kikärtschips i bagen
Dags att städa bagen, och då hittar vissa av oss den där kladdiga, bortglömda kexchokladen, som smetat ned alla peggar och bollar. Inte kul. Eller så fiskar vi upp en övervindrad, fnösketorr kanelbulle i en av fickorna. Passa på att göra rent inför våren också genom att ändra vanorna. Varför rasta efter nian med de traditionella, bakverken i klubbens kiosk? Gör istället inköpen till smarta snacks redan nu, goda snacks som du kan stärka dig med ute på banan.
Bättre med nya kikärtschips
Kikärtschips står näst på tur när Santa Maria fortsätter att utveckla Tex Mex-kategorin ”Next Mex”. Det finns också en ny krydda som sätter sprätt på smakerna. Efter nian blandar du snabbt en god texmex-paste till chipsen. Frasigt, salt och stärkande!
Vill man bjuda hem golfvännerna på tacomiddag är det lättare än någonsin med de två nya produkterna i Next Mex-sortimentet, som kommer i februari 2022: Kikärtschips respektive kryddpaste för ”sweet pork tacos”.
– Att kunna erbjuda chips gjorda på kikärtor, bönor och ärtor går helt i linje med Pauligs satsning på produkter som möjliggör hälsa för både människa och planet. Och självklart smakar de jättegott, inte minst i kombination med våra andra Next Mex-produkter, säger Niklas Larsson.
Kryddpasten för sweet pork tacos har en rik smak från anchochili och en naturlig sötma från ananas. Den är lite mildare i smaken än våra existerande paster och kan med fördel också användas till vegetariska tacos. Precis som övriga kryddpaster i Next Mex-serien är den vegansk. Du tillsätter kryddpasten i slutet av tillagningen, snabbt och enkelt, säger Niklas Larsson.
Här är receptet på Sweet Pork Tacos (4 port)
Ingredienser:
200 g vitkål, finstrimlad
2 msk majonnäs
1 stjälk salladslök, finskivad
1½ paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
500 g fläskkött (karré, filé) i tunna strimlor
1 msk matolja
1 paket Santa Maria Spice Paste Sweet Pork Tacos
65 g (en påse) bladspenat
1 flaska Santa Maria Peach & Chili Salsa
1 dl jordnötter, krossade. Alt. rostade pumpafrön
Gör så här:
- Skölj och skär grönsaker och krossa jordnötterna.
- Blanda den finstrimlade vitkålen med majonnäs.
- Värm tortillabröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10
sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden
under en kökshandduk för varmhållning. - Skär köttet i tunna strimlor. Stek strimlorna i het panna med lite olja tills köttet är
brynt och är genomstekt. - Rör ner kryddpasten i pannan och värm några sekunder och ställ åt sidan.
- Servera köttet i de varma tortillabröden med bladspenat, vitkålssallad samt Peach
& Chili Salsa. Toppa med finskivad salladslök och krossade jordnötter eller andra
nötter eller frön.