NyheterTävlingar

Historisk seger för Thomas Pieters

Thomas Pieters blev första belgare att vinna en Rolex Series-tävling på DP World Tour. Detta efter att ha besegrat ett stjärnspäckat startfält med en enastående uppvisning av balans och lugn för att vinna Abu Dhabi HSBC Championship.

Svåra vindar och tuffa pinnplaceringar gjorde Yas Links svårspelad den sista dagen av årets Abu Dhabi HSBC Championship. Många favoriter föll bort, men en som behöll lugnet hela rundan var Thomas Pieters. 16 par, en birdie och en bogey gjorde att den långtslående belgaren kunde vinna med ett slag före Rafa Cabrero Bello och Shubshankar Sharma och vinna sin sjätte titel på Europatouren.

Thomas Pieters kramar om sin caddie efter den historiska segern. Foto: Getty Images.

Segern innebar att 30-åringen nu leder DP World Tour Rankings och den tog honom även tillbaka till topp-50 på världsrankingen för första gången sedan april 2018.

Norges Viktor Hovland delade fjärdeplatsen med Victor Dubuisson, medan fjolårets Abu Dhabi HSBC-vinnare Tyrrell Hatton och Ian Poulter slutade ytterligare slaget efter tillsammans med James Morrison och Danmarks Jeff Winther.

– Det känns fantastiskt. Jag hade bra kontroll hela dagen och även om puttningen inte riktigt fanns där, kände jag mig riktigt säker. Ledartavlan på det 17:e hålet var trasig så jag visste inte riktigt ställningen inför mitt andra slag på sista hålet. Men då sa min caddie att jag ledde med två slag, så jag bestämde mig för att lägga upp, sa en nöjd vinnare efter sin historiska triumf.

– Jag hoppas att alla juniorer där hemma tittar på det här. Jag brukade titta på tävlingar på TV som barn och trodde att det var omöjligt för mig, men sedan när Nicolas Colsaerts började vinna, blev jag inspirerad och förhoppningsvis kan jag göra det nu också.

Bäste svensk blev Alexander Björk på en delad 20:e plats. Henrik Stenson var bäst av alla på söndagen med en fin 65-runda, vilket tog upp honom till en delad 39:e plats.

Klicka här för slutresultaten från Abu Dhabi HSBC Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights