NyheterTävlingar

Superrond av Moa Folke i Women´s Irish Open

Moa Folke gick runt på 62 slag, hela 10 under par, på det andra varvet av KPMG Women’s Irish Open och leder med två slag inför helgen. Arrangörerna av KMPG Women´s Irish Open kallade fredagen för ”Pink Friday” till stöd för National Breast Cancer Research Institute, en välgörenhetspartner till tävlingen och alla uppmuntrades att bära rosa kläder med rosa band.

Iförd en rosa polotröja fick 27-åriga Moa Folke en dag att minnas på Dromoland Castle. Hon började direkt med en birdie, gjorde ytterligare en på trean och sedan tre i rad från hål 6-8 för att vända på 30 slag, fem under par. Efter en bogey på 11:an visade svenskan att hon hade en växel till och avslutade på ett magnifikt sätt. Med fyra birdies och en avslutande eagle gick Folke de sista sex hålen på sex under par, och superronden tog henne hela vägen upp till ledningen.

– Jag vet inte vad som hände egentligen! Allt funkade idag, jag gjorde några misstag men hamnade på rätt platser och sedan satte jag många puttar. Jag tror att det är en bana som passar för aggressivt spel och vanligtvis lönar det sig att vara aggressiv, sa en lycklig Folke efteråt.

– Varje gång man är före Linn Grant har det varit en bra dag. Jag tycker det är kul att se att det nästan varje vecka är en svenska i toppen. Vi känner alla varandra och vi är alla glada när någon annan lyckas.

Det vackra sjunde hålet på Dromoland Castle. Foto: Mark Runnacles / LET

Tre spelare delar andraplatsen, Tarning Soenderby från Danmark, spanjorskan Carmen Alonso och Klara Spilkova från Tjeckien är alla 10 under par.

Många svenskor är bra med på Irland. Elin Arvidsson (67-70) och Lina Boqvist (65-72) ligger på delad niondeplats, medan Linn Grant (71-67) och Lisa Pettersson (71-67) delar 13:e platsen inför lördagens rond. Även Sofie Bringner, Jessica Karlsson, Johanna Gustavsson och Caroline Hedwall klarade cuten och spelar vidare i helgen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från KPMG Women´s Irish Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights