NyheterTävlingar

Stenson och Norlander bra med i Texas

Både Henrik Stenson och Henrik Norlander spelar bra golf i Valero Texas Open. Duon är fem under par och delar 13:e platsen efter två rundor på TPC San Antonio Oaks Course.
Det är veckan före Masters och många försöker att hitta toppformen inför Augusta National. Titelförsvararen Hideki Matsuyama bröt Valero Texas Open efter 10 år under fredagen med ont i nacken och frågan är om han hinner komma tillbaka för att försvara sin titel. Bryson DeChambeau har även han brottats med skador den senaste tiden och letar efter formen efter sin comeback. Bryson var med rundorna 73-76 inte ens nära att klar cuten i Texas. Även Rory McIlroy som normalt sätt inte brukar tävla veckan före Masters missade cuten och får bege sig till Augusta för att hitta formen.

Istället är det Ryan Palmer som sköt en bogeyfri 66-runda på fredagen som leder i Texas med två slag före Kevin Chappell, Dylan Frittelli och Matt Kuchar inför helgens spel.

Ryan Palmer jagar sin första seger på PGA-touren sedan 2019.
– Det är en tuff bana, missar du fairway så kan det blir riktigt kämpigt. Jag lyckades pricka de flesta fairways idag och de gånger jag missade hade jag tur, sa en nöjd ledare.

Den unge dansken Rasmus Hojgaard ledde tävlingen efter 17 hål men avslutade sin första runda med en dubbelbogey. Hojgaard följde upp sin inledande 66-runda med 73 slag på fredagen och delar 13:e platsen med Stenson och Norlander.

Richard Bland jagar en plats i nästa veckas Masters.

49-årige Richard Bland fick ett wild card till tävlingen och jagar en plats i nästa veckas Masters. Bland är just nu 53:a på världsrankingen och behöver komma upp till topp-50 för att säkra spel på Augusta. Engelsmannen ligger två under par inför helgen i Texas och måste avancera rejält för att drömmen om att som 49-åring få spela Masters för första gången ska bli sann.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Valero Texas Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights