NyheterTävlingar

Kupcho leder årets första major med sex slag

Jennifer Kupcho flög ut ur startblocken på lördagen i Chevron Championship med fyra birdies på de första fem hålen. Amerikanskan höll den höga farten hela vägen i mål och kom in på 64 slag, åtta under par och leder årets första major med hela sex slag inför det sista varvet på Mission Hilss.

Kupchos 16 under par efter 54 hål är nytt tävlingrekord och det var en nöjd ledare som talade med pressen efter sin runda.

– Allt fungerade. Framförallt puttningen har varit otroligt bra. Man måste sänka många puttar för att vinna en major och det har jag lyckats göra hela veckan, sa Kupcho.

Kupcho jagar sin första seger på LPGA-touren som alltså skulle bli en majorvinst. För tre år sedan kunde hon ha spelat här men valde istället Augusta National Women´s Amateur, en tävling som hon vann. Hon tittade på årets upplaga på TV:n innan hon gick ut på sitt tredje varv.

– Det väcker goda minnen. Jag fick bra vibbar och kanske tog det bort lite av spänningen från den här tävlingen, menade Kupcho.

Den försvarande mästarinnan Patty Tavatanakit spelade med Kupcho i den nästa sista gruppen hade flera gånger chansen att närma sig amerikanskan. Men varje gång lyckades Kupcho hålla undan. Som på det 11:e hålet där Tavatanakit slog upp sig två meter ifrån för en eaglechans och Kupcho slog ner sig i greenbunkern. Därifrån slog hon upp sig nära hål och satte birdieputten, medan Tavatanakit missade sin eagleputt.

– Jag älskar det här stället. Det är en så vacker bana, när jag inte fokuserar på att slå mina slag går jag bara runt och njuter, sa Kupcho.

Madelene Sagström är bäst av svenskorna på en delad 11:e plats efter ronderna 71-70-70. Anna Nordqvist är delad 26:a och Pernilla Lindberg ligger delad 54:a inför avslutningsrundan.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Chevron Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights