Teriyaki- och sesamwok med nudlar & sweet chili hot
Upptäck en smakexplosion med Santa Maria Sweet Chili Sås Hot – den perfekta balansen mellan hetta och sötma! Denna mångsidiga sås lyfter inte bara asiatiska rätter utan ger också en spännande twist till dina vardagsfavoriter.
Kombinera den med Santa Maria Egg Noodles, nu med ett förbättrat recept för extra spänst och härligt tuggmotstånd. Perfekta i wok, soppa eller fräscha sallader – här bjuder vi på ett recept som garanterat höjer smaken till nästa nivå!
RECEPT
Teriyaki- och sesamwok med nudlar & sweet chili hot
4 portioner
Ingredienser:
1 förpackning Santa Maria Egg Noodles
0,5 flaska Santa Maria Asian wok Teriyaki & Sesame oil
500 g kycklingbröstfilé, skivad
1 msk olja, till stekning
3 st. vårlökar, tunt skivade
100 g jordnötter, hackade
Garnering:
2 buntar färska thaiörter, valfri koriander eller thaibasilika
1 lime, klyftor
2 tsk sesamfrön, svarta att strössla
0,5 dl Santa Maria Sweet Chili Sås Hot
Instruktioner:
Koka nudlarna i tre minuter, häll av vattnet.
Stek den skivade kycklingen gyllene runt om i olja i riktigt het panna. Addera vårlöken och
häll över halva flaskan Asian wok Teriyaki & sesame oil.
Rör ner nudlarna och låt rätten woka i ca 1 minut.
Pressa några droppar limejuice över woken.
Garnera med hackade örter, strössla med hackade jordnötter och sesamfrön.
Servera woken och toppa med Sweet Chili Sås Hot