Fyra svenska amatörer när U.S. Women’s Open avgörs

U.S. Women’s Open avgörs 10–14 december på Champions Golf Club i Houston och där kommer Beatrice Wallin, Linn Grant, Ingrid Lindblad och Maja Stark komma till start.

Klarade kvalet

Detta stod klart när veckans World Amateur Golf Ranking presenterades och de alla var placerade topp-20 vilket var kvalgränsen. Ingrid 2:a, Linn 5:a, Maja 13:e och Beatrice 15:e.

Fyra damer

De gör därmed Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Madelene Sagström, Frida Kinhult och övrig världselit sällskap i startfältet när den största tävlingen damer avgörs.

Majorerfarenhet

Linn spelade U.S. Women’s Open 2018 och klarat cutten. Hon och Ingrid spelade också Women’s British Open 2019 medan Beatrice och Maja gör majordebut i december.

Tillsammans segrade dessa fyra spelare i lag-EM tidigare i år när de på Upsala Golfklubb såg till att Sverige för tredje året i rad tog hem den titeln. Ett normalt år hade för dessa spelare inneburit internationellt tävlande och spel med sina college i USA.

Onormalt år med corona-viruset

Nu är 2020 allt annat än normalt vilket innebar spel på professionella Nordic Golf Tour. Där tog Linn och Ingrid två segrar var och på rankingen slutade de 1:a (Linn), 2:a (Ingrid), 3:a (Beatrice) och 6:a (Maja). För tillfället är alla fyra tillbaka på sin respektive skolor i USA. Ingrid har en tävling kvar, Maja har spelat klart för hösten och Linn och Beatrice har inte tävlat under hösten p.g.a. pandemin.

Landslagscoachen Fredrik Wetterstrand

Landslagscoachen Fredrik Wetterstrand kommer att vara på plats i Houston inför och under U.S. Women’s Open.

Vad är US Women’s Open?

US Women’s Open är en av LPGA:s majors tillsammans med LPGA Championship, Weetabix Women’s British Open och Kraft Nabisco Championship. Det är den enda tävling som har betraktats som en major sedan LPGA grundades 1950. Tävlingen instiftades 1946 som matchspelstävling men ändrades 1947 till 72-håls slagspelstävling.

Läs också: Annika Sörenstams nya toppjobb>>>

Foto: Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *