NyheterTävlingar

Thomas Björn utsedd till Henrik Stensons första vicekapten

Henrik Stenson har utsett Thomas Björn till sin första vicekapten för Ryder Cup 2023 som kommer att spelas på Marco Simone Golf and Country Club i Rom 25 september – 1 oktober nästa år.

Dansken kommer att tillföra en mängd erfarenhet i rollen efter att ha varit en del Europas lag i åtta tidigare upplagor av Ryder Cup, tre som spelare, fyra som vicekapten och som segerrik kapten i Paris 2018.

Stenson var en av Björns 12 spelare i det framgångsrika laget på Le Golf National och har nu alltså valt Björn som sin första vicekapten.

Henrik Stenson är förste svensk att få leda Europas lag i Ryder Cup. Foto: Getty Images.

– Jag har känt Thomas i hela min karriär. Jag litar på honom och jag vet att alla råd han kommer att ge mig kommer att vara ärliga och direkta. Han kommer inte bara att berätta för mig vad han tror att jag vill höra och det kommer att vara viktigt, så jag är glad över att ha honom som min första vicekapten, säger Stenson i ett pressmeddelande.

– Eftersom matchen fortfarande är över ett år bort vet jag att jag kommer att ha många samtal med Thomas om alla delar av Ryder Cup från hans erfarenhet, både som vicekapten vid tidigare tillfällen men också, såklart, som kapten 2018 när vi nådde ett fantastiskt resultat. Jag kommer att vara beroende av honom mycket och jag ser verkligen fram emot våra samtal. Han var väldigt hedrad över att bli tillfrågad och glad över att få vara en del av Europas lag igen och en del av den här resan med spelarna.

– Jag trodde nog att det var över för mig efter 2018, men Henrik ringde mig för att prata om kaptenskap i allmänhet och det ledde till att han frågade mig om jag ville bli vicekapten, vilket jag tackade ja till. Jag är exalterad över att arbeta med honom, säger Thomas Björn.

”Henrik kommer att bli en fantastisk kapten”

– Jag tror att Henrik kommer att bli en fantastisk kapten. Han är så väl respekterad av spelare och av alla i spelet. Han är en mycket hårt arbetande golfspelare och som är sann mot sig själv, och hans lag kommer att representera det. Han har en fantastisk humor som spelarna kommer att ta till sig, och han är mycket omtyckt på touren.

Björn, som har vunnit 15 gånger på DP World Tour, valdes till europeisk kapten 2018 då Le Golf National i Paris blev den andra platsen på den europeiska kontinenten att vara värd för Ryder Cup. Europa vann den matchen med 17 ½ mot 10 ½ där Stenson bidrog med tre poäng.

USA:s lag kommer att ledas av Zach Johnson, som har utsett Steve Stricker, den segrande amerikanska kaptenen 2020, till sin första vicekapten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights