NyheterTävlingar

Otippad duo leder på Torrey Pines

Det vimlar av storstjärnor på leaderboarden efter två dagars spel av U.S. Open. Men högst upp och i delad ledning finns en duo som aldrig har varit med om den här situationen tidigare. 48-årige Richard Bland från England som vann sin första tävling på Europatouren i våras på sitt 478:e försök, delar ledningen på fem under par med Russell Henley som aldrig varit topp-10 i en major tidigare.

Richard Bland spelade strålande på fredagen i sin endast fjärde majortävling i karriären. Den första var för 23 år sedan. Han gick runt på 67 slag och såg hur stabil, trygg och säker ut som helst på Torrey Pines.

Russel Henley hade en chans att ta en tvåslagsledning inför helgen, men hans birdieputt på det sista hålet slank förbi och när han sedan missade den korta parputten var han tillbaka på fem under par med Richard Bland.

48-årigen Richard Bland spelar endast sin fjärde major.

Den otippade duon går i ledarboll på lördagen och kommer att jagas av ett gäng stjärnor. Louis Oosthuizen och Matthew Wolff ligger ett slag efter. Bubba Watson och Jon Rham jagar två slag bakom. Ytterligare några efter finns Xander Shauffele, Collin Morikawa, Justin Thomas. På par efter två rundor ligger Bryson DeChambeau och Brooks Koepka. De är långt ifrån bästa vänner och spänningen var stor när lördagens starttider publicerades. DeChambeau och Koepka lottades dock inte i samma boll. Men det kommer att finnas spänning så att det räcker ändå i helgen.

Banan blir allt tuffare och greenerna allt hårdare på Torrey Pines.

– Om jag är fem slag efter ledaren inför helgen måste jag normalt gå 10-15 under par de sista dagarna för att kunna vinna. Men det här är U.S. Open. Det är lite annorlunda, menade Justin Thomas som är på par efter två rundor.

Ny situation för båda

För duon i toppen blir det ett spännande lördag. Russell Henley och Richard Bland har inte ens varit nära den här situationen tidigare trots sina långa karriärer. Bland blev i våras den äldsta förstagångsvinnaren på Europatouren när han som 48-åring vann British Masters. Den segern gjorde även att han fick spela U.S. Open.

– Många killar i startfältet har mycket mer på sina CV:n än jag. Men jag är här för att tävla och ge allt jag har, sa Bland efter sin runda.

I bollen före ledarbollen går Louis Oosthuizen, som kom tvåa efter Phil Mickelson i PGA Championship och som fortsätter med sitt fina spel, samt Matthew Wolff som tog en paus från golfen i två månader för att få tillbaka glädjen och inspirationen igen.

Matthew Wolff är tillbaka efter två månaders uppehåll från golfen.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka igen och spela bra. Men vad som är ännu viktigare är att det känns mer bekvämt nu än tidigare. Jag kan njuta av tävlingsgolfen igen, berättade Wolff.

Phil Mickelson gick runt på 69 slag och finns med i helgen, sju slag efter ledarduon. Mickelson jagar febrilt den majortitel han saknar och den han har suktat efter så många år. Han har kommit två i U.S. Open hela sex gånger…

Phil Mickelson jagar den majorn han saknar för en Career Grand Slam.

Att Phil Mickelson vann PGA Championship för några veckor sedan och att 48-årige Richard Bland går i ledarboll i U.S. Open är något som Bryson DeChambeau uppskattar.

– Jag älskar det. Vem som helst, oavsett ålder, kan spela det här fantastiska spelet och tävla i de största tävlingarna. Om du har kontroll på vad du gör och får i bollen i hål på minst antal slag, ja då kan gamlingarna på touren visa de unga killarna vart skåpet ska stå, menade DeChambeau.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights