FeatureNyheterTävlingar

Tiger Woods: ”Bra gjort min son”

Med en härlig kram avslutade team Woods PNC-mästerskapet i Orlando. Pappa Tiger var stolt som en fura över elva år unge sonen Charlie, som efter helgens uppvisning förtrollar golfvärlden. C More Golf sände tävlingen från den ädla Ritz-Carlton Golf Club så vi svenskar kunde följa Tiger Woods med son samt de andra deltagarna i PNC Championship. Annika Sörenstam var med och spelade med pappa Tom och satte många riktigt bra puttar.

Svensk mamma

Vi svenskar hoppas ju på att Charlie Woods kommer att kunna tävla under svensk flagg i framtiden. Elin Nordegren fanns på plats med dottern Sam Woods, Charlies 13-åriga storasyster, för att se Tiger och Charlie spela tillsammans. Med tanke på att hans mamma är från Sverige skulle det inte vara omöjligt. För det är ju inget tvivel om att Tigers och Elins son kommer att fortsätta att tävla i golf. Han är en naturbegåvning och har alla förutsättningar för att bli lika bra (eller ännu bättre) som sin pappa. Men någon press ska det inte vara på pojken. Då kan lusten försvinna helt. Därför har föräldrarna sett till att inte introducera Charlie för tidigt i offentlighetens ljus. Och visst verkade som om Charlie trivdes på banan och med uppmärksamheten!

Ingen nervositet

Det fanns inga tecken på nervositet hos Charlie Woods på söndagen när den sista rundan av PNC-mästerskapet i Orlando ägde rum. Team Woods avslutade med totalt 124 slag på sjunde plats.

Justin Thomas (27) vann titeln med sin far Mike (61) med 119 slag. Justin är rankad som trea i världen. Mamma Jani var caddie.

Charlie Woods fick all uppmärksamhet

Tiger Woods njöt av att kunna spela med sin son.
– Jag är så stolt över hur Charlie lyckades med detta”, sade golflegendaren efter tävlingen. Det viktigaste för honom var att Charlie tyckte att det var kul att spela golf här. Sonen fick all uppmärksamhet.

Stjärnan i showen


– Detta är den första tävlingen där Tiger Woods spelar och inte är stjärnan i showen”, påpekade Europas Ryder Cup-kapten Padraig Harrington, som tävlade i Florida med sin son Patrick (17).
Vid sitt första stora mästerskap visade unge herr Woods sin 44-årige far, Tiger, att han också behärskar golfkonsten på ett briljant sätt.


John och Little John Daly bar som vanligt mönstrade byxor ur familjekollektionen och hade två bra dagar på banan. John Daly har drabbats av cancer men var vid god vigör.

Tysklands golflegend Bernhard Langer (63) vann förra året. Denna spelade igen på Grande Lakes i Orlando – den här gången med sin dotter Jackie Langer John (34). Langer-laget avslutade eventet med 127 slag på delad tolfte plats. Den tvåfaldiga Masters-vinnaren har redan vunnit tävlingen fyra gånger med sina söner. Förra året för andra gången efter 2014 med Jason och innan det två gånger (2005 och 2006) med Stefan. Jackie Langer John har inte spelat så mycket golf. Hon fick barn för åtta månader sedan, men imponerade stort.

Bernhard langer

Evenemanget i Florida har blivit känt som ”Fader-son-tävlingen, men nu har reglerna justerats så att döttrar också är tillåtna, farfar kan spela med barnbarn, eller proffs med en förälder. Deltagandet är öppet för golfare som har vunnit antingen en major eller Players Championship.

Här ser du intervjun med Tiger Woods efter sista varvet.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights