Äta & Bo

Till fredagsmyset – zucchiniplättar med hint av Skagen

Vill ni ha ett tips på den perfekta kvällsmaten till helgen? Vi föreslår en enkel variant på zucchini-plättar med läcker skagenröra. I stället för räkor är detta recept med lyxiga kräftstjärtar.

Läckra plättar av zucchini med skagenröra.

Detta är ett recept för fyra personer, men det är mest tänkt som en smårätt att äta till fredagsmyset. Inte något du blir supermätt på.

Du behöver för fyra personer:

Till plättarna

2 stora zucchini

1 gul lök 1 ask med philadelphiaost

2-3 dl ströbröd

1-2 dl riven parmesan eller liknande ost

Salt och peppar samt olivolja för pannan.

Till röran

1 burk med skalade kräftstjärtar

1 dl majonnäs

1/2 dl hackad gräslök

Salt och peppar (jag brukar också använda siracha i såsen för lite extra sting)

Rostad lök efter smak

Gör så här

Börja med röran; låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och blanda sedan allt med resten av ingredienserna och låt stå för att få lite smak. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet, tillsätt salt och låt stå ett tag. Krama sedan ur vattnet från den rivna zucchinin så inte allt blir onödigt vått och tillsätt den finhackade löken. Blanda i de bägge ostarna och tillsätt ströbröd samt peppar till smeten. Se till att den inte är allt för lös. Det är bra att låta stå en stund så ströbrödet sväller något, men det gör heller inget om smeten blir lite lös. Den smakar ju bra i alla fall. Stek dem sedan på bägge sidor, så de får lite färg. Det går ganska fort. Lägg sedan upp allt på tallrikar och klicka lite röra på och dekorera med rostad lök – sedan är det bara att njuta!

Foto Nisbethsresblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights