Nyheter

AKI Golftravel byter namn till Golfturen

AKI Golftravel byter namn till Golfturen. Men trots ett tufft år med skarpa restriktioner kring resor är det inga yttre förändringar som ligger bakom namnbytet.
– Tvärtom, det här handlar om att bli starkare i oss själva, säger företagets vd Jens Grafström.

Starten

Golfresorna startade som ett sidoprojekt på affärsresebyrån AKI Travel i Borås. Därifrån kom också namnet när man registrerade bolaget AKI Golftravel år 2005. Femton år senare är man en egen golfresebyrå med fem heltidsanställda och omsatte förra året 34 miljoner kronor.

Golfturens vd Jens Grafström

I takt med utvecklingen, från sidoverksamhet till att bli en av Sveriges ledande aktörer inom skräddarsydda golfresor, har också en längtan efter en egen identitet växt sig allt starkare. Och det är alltså det steget man tar nu.

Kämpigt år

– Vi har jobbat med namnbytet sedan 2019. I våras fick vi skjuta på lanseringen av förklarliga skäl, och 2020 har varit lika svårt för oss som för resten av resebranschen. Men vi är rustade för hårda svängningar och nu blir den nya identiteten som en markering för att vi landar på fötterna, säger Jens Grafström.

Svindlande drömresor

Under det nya namnet Golfturen kommer man fortsätta skräddarsy allt från svindlande drömresor till enklare golfresor där det alltid finns plats för speciella önskemål.

Benamor

På sikt blir förändringarna fler unika resmål och golfresor med en twist. Men än så länge är det för tidigt att släppa på några detaljer eftersom coronapandemin har satt stopp även för de egna resorna. Och Golfturen säljer endast resor till golfdestinationer, hotell, banor och resorts de själva provat på.

Välkommet energitillskott

För Jens Grafström och kollegorna känns omvandlingen till Golfturen som ett välkommet energitillskott efter en säsong full av bokade resor som fick ställas in eller flyttas fram.
– Det här blir en boost och en nytändning för oss internt också. Även om ingen kan säga när allt blir som vanligt igen så är vi enormt peppade på att få träffa våra kunder och ta dem ut i världen för att spela golf, säger han.
Affärs- och gruppresebyrån AKI Travel fortsätter som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights