NyheterTävlingar

Tonåringen Yuka Saso segrade i U.S. Women’s Open 2021

Halvvägs genom den sista omgången av U.S. Women’s Open, var det troligtvis svårt för Yuka Saso att föreställa sig att det faktiskt skulle vara hon, som skulle lyfta Harton S. Semple-pokalen. Saso, en 19-åring som spelar på den japanska LPGA, hade gjort två dubbla bogeys på främre nio på The Olympic Club.

Magisk dag

För Yuka Sasos del blev det till slut en magisk dag och hon tangerade Inbee Parks rekord som den yngsta segraren i U.S. Women’s Open någonsin med sina 19 år, 11 månader och 7 dagar då hon rullade i segerputten på tredje särspelshålet. 

Yuka Saso

Det började inte alls bra för filippinskan, som inledde slutronden med dubbelbogeys på både hål 2 och hål 3, och hon försökte hålla humöret uppe trots motgångarna. Utan caddien hade det inte gått. En birdie på hål sju gav ett visst hopp, men avståndet upp var fortfarande stort.
– Jag var upprörd när jag började så dåligt men min caddie lugnade mig och fick mig på rätt spår igen, sa segraren.

Amerikanskan Lexi Thompson ledde länge. Efter nio hål av sista ronden i U.S. Women’s Open hade hon övertaget med fem slag. Nästan alla spelare runt henne hade tappat slag på förrädiska Olympic Club, men själv hade hon spelat säkert och var ett under par för dagen.

Men efter att ha gått fem över par sista sju hålen missade Thompson både seger och särspel. Japanskan Nasa Hataoka och filippinskan Yuka Saso kämpade om första platsen i särspelet. Det blev Saso som vann den duellen.

Höjdpunkter från U.S. Women’s Open

Här bjuder vi på några highlights från damernas final i U.S. Women’s Open 2021. En sammanfattning av segraren Yuka Sasos finaste slag. Saso är 19 år och blev historisk i US Open när hon tog den första filippinska majorn någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights