NyheterTävlingar

Europeisk tourgolf i Sverige 2022 och 2023

Nu står det klart att den internationella herrproffstävlingen Dormy Open får en fortsättning. Svenska Golfförbundet och Dormy Golf har ingått ett avtal som säkerställer att European Challenge Tour spelas på svensk mark kommande två år.

Österåkers GK:s bana Öster by Stenson hyllades av spelarna under Dormy Open. Foto: Göran Söderqvist.

Golfvaruhuskedjan Dormy Golf blir titelsponsor för Dormy Open 2022 och 2023 och förbundet står som promotor och garant gentemot European Challenge Tour. Det nya avtalet signerades av parterna veckan efter premiärupplagan av Dormy Open och innehåller även ett ökat engagemang från Dormy i SGF Juniortävlingar.

– Det är glädjande att den första upplagan av Dormy Open får en fortsättning. Att återkommande kunna erbjuda tävlingar på den här kritiska nivån och ge svenska spelare möjlighet att tävla på hemmaplan är viktigt för svensk spelarutveckling samt för kopplingen mellan vår egen MoreGolf Mastercard Tour och resten av världen, säger Marcus Norman, sportchef på Svenska Golfförbundet.

Premiärupplagan en succé

Årets Dormy Open, som spelades på Österåkers Golfklubb 19–22 maj, blev en succé i många avseenden trots publikförbud.

– Vi upplevde stor tacksamhet från många i samband med årets Dormy Open och det gör oss ännu mer peppade att fortsätta vår satsning på att hjälpa till att lyfta svensk herrgolf. Det känns kul att kavla upp ärmarna ordentligt och arrangera Dormy Open även 2022 och 2023, säger Anders Wall, VD på Dormy Golf.

Björn Hellgren kom tvåa i den första upplagan av Dormy Open. Foto: Göran Söderqvist.

Spelplats för Dormy Open 2022 och 2023 är ännu inte fastställda då det digitala bläcket på avtalet knappt hunnit torka. Arbetet med att hitta tävlingsplats eller tävlingsplatser har påbörjats och förhoppningen är att kunna presentera detta inom en snar framtid.

Viktig pusselbit i den svenska tävlingstrappan

Dormy Open hjälper till att hålla ihop den svenska tävlingstrappan, då det blir möjligt för spelare på MoreGolf Mastercard Tour att spela sig till en plats i startfältet i den svenska Challenge Tour-tävlingen.

Som arrangör på Challenge Tour får Sverige också ett antal inbjudningar (wild cards) till den egna tävlingen, vilket kan ge både nyblivna proffs och landslagsamatörer som är på väg uppåt i tävlingstrappan en viktig erfarenhet och möjlighet att mäta sig med spelarna på europanivå.

Dormy utökar satsning på juniorgolf

SGF Juniortävlingar består av ett flertal tävlingar, tourer och mästerskap både individuellt och för lag, bland annat Teen Tour, Teen Cup och JSM Klubblag. Det är här spelarutvecklingen tar fart, när juniorer tar de inledande stegen i den tävlingstrappa som kan leda dem vidare till de svenska proffstourerna MoreGolf Mastercard Tour och Nordic Golf Tour sedan vidare ut i golfvärlden.

– Att vi förstärker samarbetet med SGF ytterligare genom att gå in som en betydligt tyngre partner än tidigare på juniorsidan är glädjande. Då bidrar vi både till att trygga återväxten och till att skapa golfglädje för ungdomar som inte har siktet inställt på de stora tourerna – vilket är väl så viktigt för oss som tycker att golf är världens roligaste hobby, säger Anders Wall.

Ett svar på ”Europeisk tourgolf i Sverige 2022 och 2023

  • Härligt den får man kanske planera in sen då i sommarsemestern!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights