NyheterUtrustning

Två nya Staff Model-premiumbollar från Wilson 2024

Wilsons premiumbollar Staff Model och Staff Model X har vidareutvecklats och två riktigt bra golfbollar är nu ännu bättre!

Wilson Golf har de senaste åren levererat den ena utmärkta premiumprodukten efter den andra i alla kategorier och kanske är det just deras högpresterande golfbollar som imponerat mest. Triad, en löjligt prisvärd boll med uretanskal och fantastisk prestanda, är riktigt bra, men ännu bättre är de två tourbollarna i Wilsons sortiment.

De två nya Staff Model-bollarna har vidareutvecklats med en extremt högpresterande V-COR-kärna som genererar hög bollhastighet, främst med klubbor som har lägre loft. Det handlar om att en mer direkt träff komprimerar bollen mer och därför ”aktiverar” kärnan mer och ger enastående hastighet.

Utvecklingen har bedrivits med feedback från Wilsons tourspelare och normalt måste man slå ganska hårt på bollen för att utnyttja det här, men även jag som ”bara” har ca 100 mph i svinghastighet med drivern langade ut ett gäng riktigt långa drivar med nya Staff Model-bollarna under en resa till Spanien över nyår.

De två bollarna är båda fyrdelskonstruktioner med ett gjutet uretanskal för maximal prestanda genom hela bagen, med härlig känsla och kontroll kring greenerna som komplement till den härliga längden från tee.

Staff Model känns en aning mjukare än Staff Model X och den har också en lite flackare bollbana på längre slag. Staff Model X i sin tur spinner mer och flyger längre så det är bara att välja den som du trivs bäst med.

Om man ska nämna någon nackdel – förvisso den enda nackdelen jag upptäckt efter det halvdussin bollar jag spelat så här långt – är att det mjuka skalet kanske inte håller så bra man skulle kunna önska. Å andra sidan är det kanske inte meningen att man ska spela samma boll mer än en runda … 😀

Du kan köpa Wilsons nya Staff Model och Staff Model X i välsorterade golfshoppar redan nu. Finns i vitt och gult och kostar en sexhundring per dussin. ”Bara” femtio spänn per boll kanske låter mycket, men det är de värda!

Läs mer på Wilsons hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights