NyheterTävlingar

Seve Ballesteros Award till Adrian Meronk

Priset till Årets spelare på DP World Tour heter numera Seve Ballesteros Award, där spelarna på touren röstar fram sin favorit. 2023 går utmärkelsen till polacken Adrian Meronk. Det blir första gången priset går till en spelare från Polen.

Meronk vann tre tävlingar under säsongen och slutade på en fjärdeplats i Race to Dubai-rankingen. Han fick 38 % av rösterna från sina kollegor på DP World Tour. Rory McIlroy fick näst flest röster och tredje platsen delades av dansken Nicolai Hojgaard och Viktor Hovland från Norge.

Polacken startade säsongen 2023 på ett fantastiskt sätt när han vann ISPS HANDA Australian Open, och lyckades hålla hemmafavoriten – och en av Meronks stora idoler – Adam Scott bakom sig. Segern i Australien gav honom en plats bland de 50 bästa i den officiella världsgolfrankingen och en inbjudan till Masters.

I maj vann Meronk DS Automobiles Italian Open med en birdie på det 72:a hålet på Marco Simone Golf & Country Club för att vinna med ett slag. Nästa seger kom i oktober vid vid Estrella Damm N.A. Andalucía Masters på Sotogrande.

Umärkelserna Årets spelare och Årets golfare slogs ihop 2021 och fick då även namnet Seve Ballesteros Award efter den spanske legendaren.

– Det känns fantastiskt. Jag är chockad om jag ska vara ärlig, jag förväntade mig inte det här. Att se mitt namn bredvid alla dessa fantastiska spelare är otroligt. Jag är väldigt tacksam för det här priset, det betyder mycket för mig att andra spelare uppskattar min säsong förra året. Det är en fantastisk känsla, sa en rörd Meronk.

– Förra året var den bästa hittills i min karriär. Jag är verkligen glad att andra spelare såg det också och ger mig det här priset.

Meronk fick priset av en av Seves söner Javier, som reste till Dubai inför veckans Hero Dubai Desert Classic, som hans far vann för mer än 30 år sedan.

– Det är väldigt trevligt att vara här. Jag brukade komma hit med min pappa för många år sedan, och att få ett pris med hans namn som spelarna röstar fram till Årets spelare är väldigt fint. Adrian spelade fantastiskt förra året, han vann flera gånger och han är en välförtjänt vinnare av det här priset, sa Javier Ballesteros.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights